chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Platforma electronică pentru educația adulților în Europa

 
 

Antreprenoriat și angajabilitate

Bugetul pentru educația adulților (BEA) și fondurile ulterioare reduse au un impact negativ asupra Asociației Educaționale a Muncitorilor (AEM). Fondurile au fost reduse cu 28% pentru 2019-2020. Cursanții se pot confrunta cu o reducere a oportunităților educaționale, iar acest lucru ar putea avea un impact și asupra creșterii economice, deoarece cursanții ajută la eliminarea diferențelor de competențe în Marea Britanie.

14 noiembrie 2018

Londra

 

În decembrie 2017 guvernul britanic a publicat mult așteptata Strategie pentru Carieră, care prevede crearea unui sistem bine dezvoltat care promovează mobilitatea socială. Noua strategie se bazează de patru priorități cheie: asigurarea că fiecare școală și colegiu are un program de orientare în carieră de înaltă calitate; oferirea de oportunități pentru experiențe de muncă; oferirea de asistență personalizată pentru elevi și studenți; și folosirea surselor adecvate de informații pentru locuri de muncă și carieră.

A treia ediție a Săptămânii Europeane a Competențelor Profesionale va fi organizată la Viena, Austria, între 5 și 9 noiembrie 2018. Sunteți invitați să vă înregistrați evenimentul/activitatea în cadrul Săptămânii Europene a Competențelor Profesionale furnizând informațiile cerute mai jos. Pentru îndrumări suplimentare, consultați instrucțiunile.ber 2018. You are invited to register your event/activity under the European Vocational Skills Week by supplying the information requested below. For further guidance, please consult the guidelines.

Pe fondul preocupărilor legate de creșterea  numărul de persoane "NEETs" (tinerii care nu sunt implicați în sistemul educațional sau formare profesională și nu lucrează), există numeroase inițiative care se concentrează asupra creșterii capacitatii de angajare în rândul tinerilor.

În termenii unidimensionali, capacitatea de angajare este înțeleasă ca și capacitate a unei persoane de a obține, menține și schimba locuri de muncă atât pe piața internă, cât și pe piața externă a forței de muncă.

 In luna decembrie 2017, în cadrul proiectului “Formatori competenți pentru o societate în schimbare” 2017-1-RO01-KA104-035994, al Asociației Smart Educational Projects , am participat la un curs extrem de interesant și util, derulat la Londra, de către organizația britanică Kairos Europe.

În data de 22 martie 2018, Comisia Europeană a organizat un webinar cu tema Dezvoltarea competențelor/abilităților antreprenoriale prin educație.

Acest eveniment reprezintă o oportunitate de a avea o introducere a European Entrepreneurship Competence Framework (EntreComp) – Cadrul European al Competențelor Antreprenoriale lansat ca parte a Noii Agende Europene pentru Competențe.

Asociația Euro Adult Education, în calitate de partener, implementează, începând din septembrie 2017, în cadrul Fondului Social European, proiectul ,,România Acasă – Diaspora Start Up”, cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Componenta 1 Diaspora Start Up, Axa prioritară 3 Locuri de muncă pentru toți, Operațiunea Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană, conform contractului POCU/89/3/7/Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană, cod proiect 107619.
În această a doua parte, dedicată Planului de investiții privind competențele implementat în Franța, este necesar să se discute despre locul pe care îl ocupă problema competențelor printre preocupările conducătorilor de întreprinderi mici sau foarte mici. Competențele nu lipsesc din preocupări, dar apar în prim plan numai atunci când apar probleme grave sau când este necesar să recruteze sau să ia în considerare plecarea unui angajat competent și înlocuirea acestuia.
4 Mai 2018
by Sorin Angheluta
(en)

Abilitățile digitale reprezintă un factor-cheie pentru dezvoltarea socio-economică și capacitatea de angajare. Fără ele, nu este posibil să participi la economie și la societatea digitală, mai ales datorită transformării digitale pe care o trăiește piața forței de muncă. Dincolo de mediul de lucru, afectează și modul în care trăim și chiar comunicăm.

O politică sănătoasă în domeniul educației și formării profesionale se bazează pe o politică socială solidă. Pentru a face acest lucru, este recomandabil să fie consultate diferitele părțile interesate din cadrul societății. În acest sens, implementarea reformei în domeniul educației și formării profesionale în Finlanda este un exemplu inspirat.
16 Ianuarie 2018
by Sorin Angheluta
(en)
Campania europeană a competențelor profesionale din săptămâna 2017 pentru promovarea educației și formării profesionale (VET) continuă! Citiți despre poveștile de succes ale VET și inspirați-i pe ceilalți cu propria dvs. poveste. În plus, participati la un test distractiv pentru a obține șansa de a câștiga premii!
În luna iunie, la Strasbourg, la cea de-a 30-a aniversare a programului Erasmus, Finlanda a fost reprezentată de Mikko Hietala. Potrivit experienței internaționale dobândite de Hietala, acest program oferă experiențe diverse și pline de satisfacții, care ar trebui să fie incluse în toate programele de studii.

În secolul XXI, conceptul de validare a cunoștințelor și a competențelor nu înseamnă doar recunoașterea următoarei diplome sau a unui certificat. În momentele când există provocări în aproape toate domeniile posibile ale dezvoltării sociale - o diplomă de studii completă sau recunoașterea unui curs finalizat cu succes - nu este adesea suficient pentru încrederea de care avem nevoie pentru a exercita o profesie sau alta.

Luni 21 Octombrie 2019 to Miercuri 23 Octombrie 2019, Turkey

Call for Papers: ADVED 2019- 5th International Conference on Advances in Education and Social Sciences

ADVED 2019- 5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN EDUCATION AND SOCIAL SCIENCES

21-23 October, 2019ISTANBUL, Turkey

Website: http://www.ocerints.org/adved19   

Enquiries: adved19@gmail.com  

Organized by: International Organization Center of Academic Research

CALL FOR PAPERS:

You are invited to participate in ADVED 2019- 5th International Conference on Advances in Education and Social Sciences that will be held in ISTANBUL, Turkey on 21-23 October, 2019.

Miercuri 8 Mai 2019

IV Jornada de emprendimiento Universidad de Granada campus Melilla

Inscripciones abiertas para la IV Jornada de Emprendimiento en el Campus de Melilla, 24 de mayo. 

El próximo 24 de mayo se llevará a cabo la IV Jornada de Emprendimiento, en horario de 9:30 a 19h, organizada por UGR emprendedora.

Podéis seguir toda la información en sus redes sociales:

Twitter @ugremprendedora, 

Facebook: ugremprendedora 

Esta actividad está abierta a alumnos, PDI ( Personal Docente e Investigador) y PAS (Personal de Administración y Servicios), y la inscripción es gratuita, pudiénse realizar a través del siguiente enlace:

Joi 9 Mai 2019, Turkey

Be a step ahead in life.

During the event, participants will be informed by employers and human resources experts from the business world about entrepreneurship, personal swot analysis, skills that need to be acquired in order to differentiate in business life, how to be able to think and act on innovative ideas, how to create and sustain your brand. The event is open to anyone who has an interest in the Event topics.

Vineri 10 Mai 2019, Latvia

Konference "Nepieciešamās inženiertehniskās prasmes turpmākai uzņēmējdarbības un reģiona attīstībai"

Lai labāk sagatavotos digitālās transformācijas laikmeta prasībām, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) piektdien, 10. maijā, plkst. 10.00 aicina uzņēmumu, pašvaldību un augstākās izglītības iestāžu pārstāvjus uz konferenci «Nepieciešamās inženiertehniskās prasmes turpmākai uzņēmējdarbības un reģiona attīstībai».

Marţi 28 Mai 2019, Hungary

Human Hungary 2019 konferencia

A Human Hungary 2019 egy alapjában véve szubjektív, de a céges eredményekre és az egyéni sikerekre igen objektíven ható témakört jár körbe az idolizmussal. Értekezünk arról, hogyan is tudhatjuk, hogy mi idolok vagyunk-e; hogy szervezetünkön belül kik az idolok (vannak-e egyáltalán), és ezáltal milyen imázsértéke van a cégünknek; valamint hogyan tudjuk mindezt pozitív irányba változtatni. Nem lehet megkerülni a brandépítést és az ennek hiányában fellépő fluktuáció témáját sem, és természetesen fontos elemei a konferenciának a szervezetfejlesztések legújabb irányai is.

Miercuri 19 Iunie 2019 to Vineri 21 Iunie 2019, Turkey

VIth International Eurasian Educational Research Congress

EJER 2019 will be held between 19th – 22nd of June 2019 at the VIth International Eurasian Educational Research (EJER) Congress. The congress is taking place at Ankara University (AKU), one of the most prestigious Universities in Eurasia and elsewhere. The theme of EJERCongress 2019 is: "Empowering Education: Research, Theory and Practice".

 

 

 

Miercuri 15 Mai 2019, Latvia

Seminārs "Eksports uz Vāciju un tirdzniecības pārstāvja meklēšana"

Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kamera aicina apmeklēt semināru par eksporta darījumiem ar Vāciju un tirdzniecības pārstāvja izvēli. Semināru vadīs eksperti ar pieredzi un likumdošanas zināšanām par abām valstīm. Seminārs paredzēts uzņēmējiem un uzņēmumiem, kas ieinteresēti savus produktus vai pakalpojumus pārdot Vācijas tirgū.

Miercuri 11 Septembrie 2019 to Vineri 13 Septembrie 2019, Slovakia

43 Konferencja IAVEG. Bratysława 11-13.09.2019 r.

W tym roku 43. Międzynarodowa Konferencja IAVEG (International Association for Educational and Vocational Guidance) odbędzie się na Słowacji w Bratysławie. Tematem jest Career Guidance for Inclusive Society. Spotkania, warsztaty i dyskusje będą dotyczyć 5 obszarów tematycznych:

Dezvoltarea accelerată a tehnologiei din ultimii ani demostrează forța revoluției digitale care ne bulversează societatea. Aceasta face să dispară numeroase meserii, fără ca persoanele active să poată anticipa suficient schimbarea.

Uniunea Europeană și statele membre au promovat competențele antreprenoriale în rândul tinerilor ca o cale de a avea un rol activ în societate. Rolul activităților pentru tineret în dezvoltarea învățării antreprenoriale a fost prea puțin evidențiat însă până acum.

Acest raport prezintă rezultatele unui studiu amplu care descrie, analizează și corelează contribuția activităților pentru tineret în sprijinirea tinerilor pentru obținerea de competențe care îi vor ajuta să își îndeplinească aspirațiile personale și să devină cetățeni activi europeni.

Raportul face parte din Proiectul Previziunea Viitorului competențelor și a învățării pe tot pacursul vieții(link-ul este extern) al Biroului pentru Știință al Guvernului Marii Britanii.

Raportul analizează necesitatea de competențe digitale și de modul în care educația viitoare poate satisface în continuare aceasta cerere. Acesta explorează:

• metode de învățare noi,

• îmbunătățirea competențelor forței de muncă de predare,

Prezentul raport prezintă o imagine de ansamblu cuprinzătoare a tendințelor recente și pe termen lung privind nivelurile de productivitate și creștere în țările OCDE, țările în curs de aderare, partenerii-cheie și țările G20. Acesta include măsuri de productivitate a muncii, productivitate a capitalului și a productivității multifactoriale.

 

Sursa: http://ec.europa.eu/epale/en/resource-centre/content/oecd-compendium-productivity-indicators-2017

Lucrarea publicată de ILO a fost scrisă în vederea Conferinței Internaționale cu privire la locurile de muncă și necorelarea competențelor care a avut loc în perioada 11-12 mai 2017.

Termenul de skills mismatch/necorelarea competențelor are un sens foarte larg și poate avea legătură cu multe forme de fricțiune pe piața muncii, inclusiv necorelarea pe verticală, lipsa de competențe, deficitul de competențe, ieșirea din uz a competențelor.

Europenii sunt din ce în ce mai îngrijorați de faptul că tinerii de azi vor avea mai puține oportunități de mobilitate socială în creștere decât generația părinților lor. Raportul publicat de Eurofound trasează harta modelelor de mobilitate socială a generațiilor în țările Uniunii. Mai întâi tratează mobilitatea socială absolută – felul în care societățile s-au schimbat în ceea ce privește modificările structurale și ocupaționale și progresul societății.

Niciun rezultat nu corespunde