chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Platforma electronică pentru educația adulților în Europa

 
 

E-learning

În perioada 24-26 aprilie 2019 va avea loc în Salla, Lapland, Finlanda conferința pe teme de educație media este o conferință informală și prietenoasă, la care participanții fac schimb de idei și informații referitoare la educația din domeniul mass-media, utilizarea educațională a TIC și a mediilor de învățare. Conferința este organizată de Centrul pentru Pedagogie Media la Universitatea din Laponia, Finlanda. Tema din 2019 a conferinței este "Educația media la vârf “. 

Limba oficială a conferinței este limba engleză.

Dialog cu Experți: "Competențe pentru proiectarea și implementarea proceselor digitale de predare-învățare în educația adulților" - Conferință la Berlin.

Instrumentele digitale de predare-învățare devin din ce în ce mai importante, având în vedere digitalizarea progresivă a educației. Oferta de educație digitală, precum și răspândirea acesteia sunt în creștere continuă, inclusiv în domeniul educației adulților. Ce înseamnă acest lucru pentru profesori? Ați descoperit spațiul digital pentru dvs. și l-ați folosit profesional?

Pe 13 iunie 2019, Eurofound va fi gazda unui webinar pe tema Programului de lucru flexibil - suntem toți câstigători? pentru a discuta despre cele mai recente descoperiri ale cercetării privind numărul tot mai mare de lucrători mobili bazați pe TIC sau despre lucrătorii care nu sunt legați de o anumită locație de muncă deoarece folosesc o tabletă, un laptop sau un telefon pentru a se conecta la rețeaua companiei și a lucra la distanță.

În 26 martie 2019 va avea loc la Bruxelles Workshop-ul Working together to support 43%  organizat de Lifelong Learning Platform și ALL DIGITAL.

Atelierul va explora modul în care putem colabora pentru a sprijini 43% dintre europenii care nu dispun de competențe digitale să poată participa și beneficia de societatea digitală.

Azi, 6 martie și mâine, 7 martie 2019, are loc la Berlin conferința „WebLearningDay“? pe tema "Schimbarea digitală în educația adulților", organizată de centrele de educație pentru adulți din Berlin.

Împreună cu cei 200 de participanți - formatori, directori și personal administrativ - se va realiza un schimb de experiență, se vor discuta și se va învăța atât despre tendințele generale ale digitalizării în educație, cât și despre aplicațiile concrete pentru educația adulților.

4-8 martie 2019

Paris, Franța

 

Săptămâna mobilă de învățare reprezintă evenimentul de referință al UNESCO pe tema TIC din cadrul conferințelor de educație.

Organizat anual, începând din 2011, evenimentul convoacă experți din întreaga lume pentru a împărtăși felul în care tehnologia puternică și avansată poate accelera procesul de învățare pentru noi toți.

31 ianuarie – 1 februarie 2018

Londra, UK

 

Evenimentul Learning Technologies, care include și manifestările din cadrul evenimentului Learning & Skills, reprezintă un eveniment de marcă pentru Europa în domeniul tehnologiei și tehnicilor de învățare organizaționale folosite pentru a sprijini învățarea la locul de muncă.

Pentru ca in Romania, deja ne-am obisnuit, orice poveste frumoasa incepe din Vest, iata ca si de aceasta data, tonul se da tot in aceasta parte de tara. Vorbim de infiintarea primelor Centre Comunitare de Invatare Permanenta, care deja functioneaza aici, dar care, pe viitor, ar putea ajunge in intreaga tara.

Este vorba despre patru centre care au fost infiintate cu sprijinul autoritatilor locale din comunele Balint – Bodo (judetul Timis), Obreja (judetul Caras- Severin), Teliucul Inferior (judetul Hunedoara) si Fintinele (judetul Arad).

Autor - Debadrita Sengupta

[Traducere (engleză-română)]

Învățare digitală, formare online, eLearning corporativ, metodologia de învățare a prezentului și a viitorului este cunoscută prin numeroase nume. Dar un lucru este sigur; această metodologie de învățare este mult mai bună decât formarea tradițională în clasă. Și dacă nu credeți numeroasele organizații globale care au trecut de la formarea tradițională la învățarea digitală, să vă răzgândim cu fapte și statistici.

19 Aprilie 2019
by ALEXANDRA DORIN
(ro)
Etichete:

[Traducere (engleză-română)]

Autor Naveen Neelakandan

Foarte adesea, modulele de eLearning excelente concepute de departamentele L&D devin o risipă atunci când angajații, care ar trebui să urmeze aceste cursuri, nu sunt suficient de motivați să se înscrie și să le urmeze până la sfârșitul programelor. Iată 8 sfaturi pe care le puteți utiliza pentru a îmbunătăți motivația angajaților față de cursurile de eLearning.

19 Aprilie 2019
by ALEXANDRA DORIN
(ro)
Etichete:

Autor - Alice Rowan

[Traducere (engleză-română)]

 

Într-o lume bazată pe aparate, opțiunea și integrarea învățării mobile este o necesitate pentru departamentele L&D. Pe măsură ce tehnologiile de învățare progresează, care sunt tendințele departamentelor L & D ar trebui să aibă în vedere? Și cum va influența strategiile de învățare care avansează?

[…]

1. Mobile-First Or Mobile-Responsive LMS

12 Martie 2019
by ALEXANDRA DORIN
(ro)

Unul dintre avantajele unei instruiri oferite exclusiv online este faptul că pot fi prezenți numeroși participanți din diferite locuri îndepărtate. În acest fel, temele de interes devin ușor accesibile, iar participanții pot economisi timp și bani. Pe de altă parte, întrebarea este: cum să oferim posibilitatea dezvoltării contactelor cu formatorii și cu ceilalți participanți și să răspundem și nevoilor relaționale ale participanților? Cum să oferim posibilitatea stabilirii unor relații de înaltă calitate între formatori și participanți și între participanții înșiși?

Pe parcursul lunilor ianuarie și februarie 2019, principala tematică pe platforma EPALE va fi "Rolul digital al învățării în rândul adulților". 

Învățarea digitală reprezintă orice tip de învățare care implică utilizarea tehnologiei (cum ar fi dispozitive digitale, instrumente online, aplicații etc.) și conținut multimedia.

22 Ianuarie 2019
by Botez Corina
(ro)
Etichete:
"European Educational Know-how Supporting Civil Society" permite celor 25 de formatori și pedagogi să participe la cursuri și să facă schimb de locuri de muncă în Europa în perioada 2017 și 2018. O parte esențială a proiectului o reprezinta schimbul de bune practici între organizații prin povestirea despre experiențele noastre în acest blog.
Joi 25 Aprilie 2019 to Vineri 26 Aprilie 2019, Hungary

EPALE szekció a Mellearn 2019. évi országos konferenciáján

A Mellearn 15. nemzeti és nemzetközi lifelong learning konferenciáján a felnőttkori tanulás szegmenseit széles körben bemutató szekcióval vesz részt az EPALE Magyarország.

Joi 2 Mai 2019 to Vineri 10 Mai 2019, Estonia

Koolitaja eneseturunduse võimalused virtuaalses praktikakogukonnas.

02.05.2019 Tallinna Metropol spa hotellis (Rooseni 9)  
10.05.2019 Tartu Dorpat Konverentsikeskuses (Turu 2)

Koolitus on suurepärane  võimalus saada persoonibrändist ja eneseturundusest, nende olulisusest täiskasvanute koolitaja professionaalses kuvandis ja saada reaalseid nõuandeid ning tehnilisi oskuseid persoonibrändi kujundamisest EPALE keskkonnas.

Joi 23 Mai 2019, Belgium

« Numérisation des services publics : quelle prise en compte des publics peu qualifiés et illettrés ? »

Lire et Ecrire Communauté Française organise le 23 mai 2019 à Bruxelles, un séminaire où sera abordée la question urgente de l’effet des nouvelles technologies sur la société et plus particulièrement sur les publics peu ou pas lettrés. 

Luni 6 Mai 2019 to Duminică 1 Decembrie 2019, Europe

Educação de Adultos - Inovar, aprender, partilhar, agir!

O projeto ERASMUS+  @upaepro (Percursos de melhoria de competências para os profissionais de Educação de Adultos) está a lançar um curso on-line com um conjunto de formadores e palestrantes muito apelativos, destacando exemplos de políticas e práticas de países europeus.

O curso vai abranger exemplos de trabalho como o reconhecimento e validação de de competências, aprendizagem à medida do aprendente e competências básicas. Se é educador ou formador em educação de adultos, membro de uma equipa de trabalho ou está envolvido na elaboração de políticas, este curso é indicado para si. A língua de trabalho será o inglês e a formação é totalmente gratuita. Pode participar em sessões individuais ou em todo o curso.

Joi 9 Mai 2019, Hungary

21. századi technológia az idősgondozásban

Mit jelent a demográfiai változások által kikényszerített szakmai megújulás az idősgondozásban? Hogyan segítheti a gondozók munkáját és az idősek mindennapi életét a korszerű technológia? Melyek azok az okoseszközök és alkalmazások, amelyek az otthoni önálló életvitelt, az aktív és egészséges időskort segítik, megkönnyítve ezzel a gondozók és családtagok munkáját?

Luni 20 Mai 2019 to Vineri 21 Iunie 2019, Europe

Réalité Virtuelle et pratiques pédagogiques innovantes

Ce MOOC est porté par l’Université Jean Moulin Lyon 3 en partenariat avec les Universités Claude Bernard Lyon 1, Jean Monnet de Saint-Etienne ainsi que l'entreprise Speedernet.
Il a pour objectif de faire découvrir le 360° et la réalité virtuelle  sans connaissance particulière dans le domaine informatique. Il positionne cette modalité pédagogique, facilite sa compréhension à travers des cas d’usages et laisse une large part à la pratique afin d’en favoriser la découverte active.

Miercuri 19 Iunie 2019 to Joi 20 Iunie 2019, Germany

Lifelong Learning Platform

Annual Conferences

The Lifelong Learning Platform organises an Annual Conferences on transversal and strategic issues in lifelong learning. We invite speakers and participants from various sectors of education and training to see how a same problematic is tackled in a university, an association or a training centre, by the parents, the learners, the educators or managers. Social partners and representatives of national, regional and European institutions participate as well, to broaden the debate and disseminate our results to a larger audience.

Joi 11 Aprilie 2019, Sweden

Lansering av utbildningen "Rekrytera Potential"

Som arbetsgivare får du ett smakprov av utbildningen och nya kunskaper kring hur du kan: • Rekrytera med fokus på potential • Organisera arbete så specialist kan vara specialist och effektivisera verksamheten med stöd av generalister • Dra nytta av mångfald för verksamhetsutveckling Anmäl dig och kom på lanseringseventet med rundabordsdialoger och möten med andra spännande människor. När? Torsdag den 11 april, klockan 8-13 inklusive lunch, på Stadshotellet, Skellefteå . Anmäl dig senast 2 april via mail till Kicki, meddela också särskilda önskemål för fika/lunch.
2 Aprilie 2019
by Gustaf Ulander
Etichete:

Acest ghid reflectă experiența acumulată în cadrul proiectului " Profesori inovatori pentru o școală europeană ", finanțat prin Programul Erasmus +, Acțiunea cheie 1 - Mobilități în domeniul educației școlare, număr de referință 2017-1-RO01-KA101-0

Manifestul este rezultatul unei reuniuni de două zile din luna ianuarie 2017, care a avut loc sub auspiciile Președinției Maltei a UE. Vorbitorii de la Conferința pentru Educație Digitală au inclus factori de decizie globali, filozofi, practicieni din domeniul educației și activiști din organizații precum MIT Media Lab, Creative Commons, UNESCO, Fundațiile pentru o Societate Deschisă, Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene, Learning Machine și Commonwealth of Learning.