chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Platforma electronică pentru educația adulților în Europa

 
 

Învățare profesională pe parcursul întregii cariere

„Cel mai bun lucru despre modelul ocupării forței de muncă nordice este faptul că funcționează!" Acestea au fost cuvintele lui Guy Ryder, directorul general al Organizației Internaționale a Muncii (ILO), în cadrul întâlnirii cu miniștrii nordici ai muncii din Reykjavik. Deși țările nordice au multă treabă înaintea lor, în scopul menținerii unui nivel înalt de educație, al justiției sociale și al securității financiare pe piața muncii de mâine, au început să facă pași importanți cu privire la învățarea de-a lungul vieții.

Educația și sprijinul lingvistic reprezintă sarcini esențiale ale cadrelor didactice: se așteaptă să recunoască nevoile specifice de învățare și suport ale copiilor și tinerilor, să ofere cunoștințe de specialitate într-un mod sensibil la limbă și să lucreze constructiv cu comunități de învățare eterogene. Pe lângă învățarea la locul de muncă, este necesară dezvoltarea în continuare a competențelor personale.

În perioada 27-28 Februarie 2019 va avea loc seminarul IMPACT+ Exercițiu pentru beneficiarii din sectoarele Educația adulților și VET organizat la Budapesta de Agentia Erasmus+ din Ungaria. 

Seminarul se adresează organizațiilor active în domeniile educația adulților și formare profesională (VET) care implementează proiecte Erasmus+ de parteneriat strategic finanțate în anii 2017 și/sau 2018.

Suedia a lansat un nou test de calificare profesională, care urmărește o mai bună adaptare a educației profesionale la nevoile pieței muncii, pentru a sprijini colaborarea dintre școli și viața profesională și pentru a încerca să identifice pentru ce fel de loc de muncă îi pregătește pe cursanți un anumit program profesional.

14 noiembrie 2018

Londra

 

În decembrie 2017 guvernul britanic a publicat mult așteptata Strategie pentru Carieră, care prevede crearea unui sistem bine dezvoltat care promovează mobilitatea socială. Noua strategie se bazează de patru priorități cheie: asigurarea că fiecare școală și colegiu are un program de orientare în carieră de înaltă calitate; oferirea de oportunități pentru experiențe de muncă; oferirea de asistență personalizată pentru elevi și studenți; și folosirea surselor adecvate de informații pentru locuri de muncă și carieră.

      Intenționezi să aplici o candidatură la termenul limită 26 aprilie 2018 cu un proiect de mobilități pentru tineret și/sau activități de voluntariat ?

     Dacă răspunsul tău este da, ai acum posibilitatea sa vii la sediul Agenției Naționale care gestionează Programul Erasmus+ în România pentru a primi informații și sfaturi utile privind completarea candidaturii.

În calitate de stat membru al Uniunii Europene, Irlanda are acces la programe de finanțare ale UE, cum ar fi Erasmus+, care sprijină oamenii să dobândească noi abilități de lucru, contribuind la cetățenia activă și la dezvoltarea personală. Astfel de programe permit companiei AONTAS să sprijine membrii noștri să promoveze și să profite de formarea profesională a adulților în Irlanda. De asemenea, le oferă membrilor posibilitatea de a învăța de la vecinii noștri din Uniunea Europeană și de a pune la dispoziție idei inovatoare care să fie exploatate în Irlanda.

Ce blog présente les réflexions suite à la découverte d'une recherche effectuée au Portugal sur la politique et les pratiques de formation d'une grande entreprise : l'intérêt réside dans deux points : la formation ambitieuse se déroule entièrement en milieu de travail mais hors des activités de production, la formation se déroule à l'interne en dehors du système de formation professionnelle portugais.
Demonstrația este una dintre formele cele mai cunoscute și cele mai evidente a ceea ce poate face un tutore pentru a ajuta un începător sau un cursant mai puțin competent. Cu toate acestea, această funcție tutorială necesită condiții și procese destul de complexe. În acest blog, este descrisă activitatea lui Jérôme Bruner referitoare la aprofundarea cunoștințele noastre despre demonstrație.
Joi 13 Iunie 2019, Germany

#digitalkompetent - Konferenz zu digitalen Kompetenzen in Arbeit und Lernen

Die Digitalisierung verändert die Arbeitswelt grundlegend. Auch Lernen wird zunehmend digitaler. Mitarbeitende, die bisher wenig Kontakt mit Digitalisierung hatten, müssen sich immer mehr mit digitalen Anwendungen in Lernen und Arbeiten auseinandersetzen. Insbesondere neue Kompetenzen im Umgang mit digitalen Veränderungen sind dabei ein Schlüsselfaktor.
Vineri 17 Mai 2019 to Sâmbătă 18 Mai 2019, Spain

I Jornadas de Autismo y Escuela de TEAMA en el campus de la UGR en Melilla

TEAMA lanza para los próximos días 17 y 18 de mayo sus I Jornadas de Autismo y Escuela, que tendrán lugar en el salón de actos del campus de Melilla de la Universidad de Granada. 

Se trata de una iniciativa dirigida a orientadores, profesores de Pedagogía Terapéutica, Audición y Lenguaje, maestros de infantil y primaria, logopedas, psicólogos, asociaciones y, entre potros, familiares de personas que sufren Trastorno del Espectro Autista (TEA), Trastorno Generalizado del Desarrollo (TGD) y otras patologías afines. 

Marţi 25 Iunie 2019, France

France-Volontaires a 10 ans. APPEL POUR LE VOLONTARIAT de DEMAIN.

France Volontaires est une association originale. Composée d’associations du secteur de la solidarité internationale, de l’éducation populaire et de la jeunesse, et de représentants des Ministères, France Volontaires est la plateforme Française pour le volontariat international. L’association met en place des formations, des accompagnements, pour aider les personnes désireuses de s’engager dans du volontariat international.

Un réseau d’espaces volontariat dans de nombreux pays en Amérique Latine, Afrique et Asie accompagne sur le terrain les volontaires.

Luni 21 Octombrie 2019 to Miercuri 23 Octombrie 2019, Turkey

Call for Papers: ADVED 2019- 5th International Conference on Advances in Education and Social Sciences

ADVED 2019- 5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN EDUCATION AND SOCIAL SCIENCES

21-23 October, 2019ISTANBUL, Turkey

Website: http://www.ocerints.org/adved19   

Enquiries: adved19@gmail.com  

Organized by: International Organization Center of Academic Research

CALL FOR PAPERS:

You are invited to participate in ADVED 2019- 5th International Conference on Advances in Education and Social Sciences that will be held in ISTANBUL, Turkey on 21-23 October, 2019.

Luni 17 Iunie 2019 to Sâmbătă 23 Noiembrie 2019, Spain

Cursos de verano de la Universidad de La Rioja

Inscripción abierta en los Cursos de Verano de la Universidad de La Rioja 2019 que ofrecen, del 17 de junio al 23 de noviembre, una completa programación cultural (cine, cursos, literatura, idiomas, campos de trabajo, campamentos urbanos) que se desarrolla fundamentalmente en La Rioja (Arnedo, Calahorra, Cenicero, Enciso, Logroño, Santo Domingo de la Calzada) y Ginebra (Suiza).

http://www.unirioja.es/cursosdeverano

Joi 9 Mai 2019, Turkey

Be a step ahead in life.

During the event, participants will be informed by employers and human resources experts from the business world about entrepreneurship, personal swot analysis, skills that need to be acquired in order to differentiate in business life, how to be able to think and act on innovative ideas, how to create and sustain your brand. The event is open to anyone who has an interest in the Event topics.

Miercuri 15 Mai 2019, United Kingdom

Learning at Work Week – Preparing for the future of work: it’s up to you

Software talent management companies SABA and Lumesse will be delivering a free one-hour webinar focusing on the need for employees to build new skills in order to face the challenges of a changing work environment. The webinar will take place during Learning at Work Week. 

Miercuri 13 Noiembrie 2019 to Sâmbătă 16 Noiembrie 2019, Portugal

AEA - EUROPE 2019

AEA-Europe 2019 is the 20th annual meeting of the Association for Educational Assessment – Europe. AEA-Europe is the foremost association for all assessment professionals throughout Europe. The theme for 2019 is: Assessment for transformation: teaching, learning and improving educational outcomes. 

Vineri 31 Mai 2019 to Sâmbătă 1 Iunie 2019, Spain

VII Encuentro "Utopías educativas" en Zaragoza

El Encuentro "Utopías Educativas" es un evento anual destinado a la presentación e intercambio de «Experiencias de Innovación Educativa» y un espacio de conocimiento, diálogo, contraste de ideas y contagio de ilusiones entre los docentes.

Este encuentro es organizado por una asociación sin ánimo de lucro con idéntico nombre: Utopías Educativas.

Las experiencias presentadas abarcan todos los niveles y etapas educativas, incluyendo la Educación de Personas Adultas. En esta séptima edición se presentarán 39 experiencias educativas.

Proiectul implOED (Implementing Outreach, Empowerment and Diversity) a lansat un document cuprinzător și detaliat, care va ajuta factorii de decizie politică și practicienii din domeniul educației pentru adulți și nu numai să îmbunătățească abilitățile practicanților ca educatori pentru adulți, să implice cursanții în auto-determinarea învățării lor și să afle care este diferența la nivel de politici.

Studiul publicat de ETF (European Training Foundation) analizează dezvoltarea profesională continuă pentru profesorii și formatorii din sectorul EFP din cele șapte țări care alcătuiesc Balcanii de Vest și regiunea turcă. Studiu urmărește să vină în sprijinul creatorilor de politici și agențiilor responsabile cu privire la caracterul și volumul cererii și ofertei, dar și să arate felul în care acestea sunt conturate și contextualizate prin reglementările și instituțiile din fiecare țară.

Deficitul de competențe este o mare problemă pentru reactivarea sustenabilă a șomerilor pe termen lung. Aceia care reușesc să se întoarcă la muncă, ajung cel mai adesea în situații mai puțin complexe și mai puțin solicitante ca și competențe, și au mai puține oportunități de a-și dezvolta potențialul.

Niciun rezultat nu corespunde