chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Platforma electronică pentru educația adulților în Europa

 
 

Resursă

Oportunități pentru educație și formare profesională

Limba: RO

Postat de Sorin Angheluta

Într-un peisaj global extrem de competitiv, ocupațiile se transformă, se creează noi locuri de muncă, dar și abilitățile necesare pentru piața muncii se schimbă în mod constant.

Țările europene încearcă să redefinească educația și formarea profesională pentru a răspunde prompt la astfel de provocări și pentru a profita de oportunitățile ce vor urma. Acestea se reformează pentru a-și moderniza sistemele de educație și formare profesională și pentru a consolida relevanța calificărilor lor naționale într-un context internațional. Această publicație explorează răspunsurile naționale la procesul de globalizare în 15 țări și în cinci sectoare economice. Scopul este de a înțelege modul în care inițiativele europene și internaționale ajută la reînnoirea educației și formării profesionale în Europa. Acest document  arată modul în care reacțiile țărilor sunt încorporate în tradițiile lor naționale, dar și cum depind, de asemenea, de interacțiunile lor cu actorii europeni, sectoriali și multinaționali, care oferă formare profesională și calificări.

Sursa: http://www.cedefop.europa.eu/en/publications-and-resources/publications/5571

Autorul(-ii) resursei: 
CEDEFOP
Data publicării:
Marţi, 12 Martie, 2019
Tipul de resursă: 
Studiu de caz
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn