chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Platforma electronică pentru educația adulților în Europa

 
 

Resursă

Lipsa de calificare și nepotrivirea competentelor

Limba: RO

Postat de FLAVIUS ILIE

Cu o restructurare sectorială in plina desfasurare si o lipsa a locurilor de munca, ca urmare a crizei economice recente, patru din 10 angajatori din UE au întâmpinat dificultăți în găsirea de persoane cu competențe adecvate, în timp ce rata șomajului a atins punctul culminant. Digitalizarea rapidă și lipsa abilităților tehnologice au ridicat semne de intrebare cu privire la măsura în care forța de muncă a UE este pregătită în mod adecvat pentru a patra revoluție industrială. 

Această publicație analizează sondajul Cedefop privind abilitățile și locurile de muncă europene,folosind un nou set de date care cuprinde informatii referitoare la aproximativ 49000 de angajați UE-28.

Prin utilizarea mai multor date statistice diferite, raportul evidențiază faptul că nepotrivirea de calificare este un fenomen complex, multidimensional și dinamic.

Autorul(-ii) resursei: 
Cedefop
ISBN: 
978-92-896-2520-3
Data publicării:
Marţi, 30 Ianuarie, 2018
Tipul de resursă: 
Studii și rapoarte:
Țară:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn