chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Platforma electronică pentru educația adulților în Europa

 
 

Spațiul de știri

Noi sisteme de informare privind piața forței de muncă și competențe pentru politicile VET

30/06/2018
Limba: RO

Cedefop, împreună cu președinția bulgară a UE, a organizat, la 26 iunie, la Bruxelles un seminar privind sistemele de informare privind piața forței de muncă și competențe în domeniul educației și formării profesionale (VET).

Acesta a fost al 5-lea seminar Cedefop în cooperare cu președințiile rotative ale UE. Aceste evenimente se bazează pe cercetarea și analiza Cedefop și abordează aspecte relevante pentru dezbaterile europene privind VET și ocuparea forței de muncă. Au fost prezenti peste 50 de participanți, inclusiv reprezentanți ai instituțiilor UE (Comisia Europeană, Parlamentul European, Comitetul Economic și Social European), Reprezentanțele Permanente de la Bruxelles și organizațiile internaționale majore (IBM) și internaționale (OECD).

Seminarul s-a concentrat asupra măsurii în care sistemele de informare privind piața forței de muncă și competențe (LMSI) pot informa despre educația și formarea profesională și politicile de ocupare a forței de muncă în statele membre ale UE. Acesta a oferit o imagine de ansamblu a noilor evoluții în analiza datelor bazate pe inteligența artificială (AI), care pot contribui la identificarea și potrivirea nevoilor de abilități mai rapide și mai bune. Oportunitățile și marile provocări pentru politica unor astfel de noi instrumente analitice de date, bazate pe date și / sau AI, au fost evidențiate în discuții.

Pentru mai multe detalii accesati: http://www.cedefop.europa.eu/en/news-and-press/news/labour-market-and-sk...

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn