chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Platforma electronică pentru educația adulților în Europa

 
 

Blog

Autor - Debadrita Sengupta

[Traducere (engleză-română)]

Învățare digitală, formare online, eLearning corporativ, metodologia de învățare a prezentului și a viitorului este cunoscută prin numeroase nume. Dar un lucru este sigur; această metodologie de învățare este mult mai bună decât formarea tradițională în clasă. Și dacă nu credeți numeroasele organizații globale care au trecut de la formarea tradițională la învățarea digitală, să vă răzgândim cu fapte și statistici.

19 Aprilie 2019
by ALEXANDRA DORIN
(ro)
Etichete:

[Traducere (engleză-română)]

Autor Naveen Neelakandan

Foarte adesea, modulele de eLearning excelente concepute de departamentele L&D devin o risipă atunci când angajații, care ar trebui să urmeze aceste cursuri, nu sunt suficient de motivați să se înscrie și să le urmeze până la sfârșitul programelor. Iată 8 sfaturi pe care le puteți utiliza pentru a îmbunătăți motivația angajaților față de cursurile de eLearning.

19 Aprilie 2019
by ALEXANDRA DORIN
(ro)
Etichete:

Competențele reduse, asociate de obicei cu atestări pentru calificări slabe sau cu lipsa acestora, au costuri sociale și economice ridicate. Acestea sunt devastatoare pentru persoanele în cauză, afectându-le statutul social, câștigurile, încrederea în sine, sănătatea și capacitatea de a se angaja în relații cu societatea civilă.

16 Aprilie 2019
by Sorin Angheluta
(en)

65% dintre copiii care intră astăzi în școala primară pot ajunge în cele din urmă să lucreze în locuri de muncă cu totul noi, care nu există încă. Deși aceste constatări pot fi greu de verificat empiric, este clar că schimbarea pe piața forței de muncă s-a accelerat în ultimii ani și că dinamica depășește cu mult schimbările în sectoare și ocupații. Modelele largi de transformare a locurilor de muncă și de schimbare a nevoilor de calificare de astăzi sunt totuși vizibile și ne dau câteva indicii cu privire la evoluțiile viitoare.

16 Aprilie 2019
by Sorin Angheluta
(en)

Se așteaptă ca mediile de lucru în viitorul apropiat să aibă o mai multă autonomie, o mai puțin rutină, o mai mare utilizare a TIC, un efort fizic redus, dar sarcini sociale și intelectuale sporite. Nevoile de calificare ale pieței forței de muncă se vor schimba, iar muncitorii vor trebui să dețină noi competențe pentru a răspunde nevoilor în schimbare.

16 Aprilie 2019
by Sorin Angheluta
(en)