chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Platforma electronică pentru educația adulților în Europa

 
 

Spațiul de știri

Centrele comunitare pentru învățarea pe tot parcursul vieții - o abordare integrată pentru a depăși diferențele economice, sociale și educaționale din zonele rurale pentru Regiunea de Vest a României

06/08/2015
Limba: RO
Document available also in: EN

Institutul Român de Educație a Adulților (IREA), împreună cu partenerii Federația Elvețiană pentru Educația Adulților (SVEB), Fundația Româno-Germană (RFG) și Centrul Fundația pentru Asistență Rurală (CAR), implementează proiectul “Centrele comunitare pentru învățarea pe tot parcursul vieții - o abordare integrată pentru a depăși diferențele economice, sociale și educaționale din zonele rurale pentru regiunea de Vest a României”. Proiectul a început în ianuarie 2015 și va fi finalizat în ianuarie 2018, fiind co-finanțat printr-un grant oferit de Elveția prin contribuția Elveției la extinderea Uniunii Europene.

Scopul proiectului este de a îmbunătăți accesul la educație pentru adulții dezavantajați din mediul rural. În ceea ce privește obiectivele concrete, proiectul va înființa 4 Centre Comunitare de învățare pe tot parcursul vieții în regiunea de Vest a României, va dezvolta câteva servicii educaționale și programe care vor contribui la dezvoltarea economică și socială a comunităților. Învățarea pentru dobândirea competențelor de bază va fi o componentă majoră în serviciile oferite de centru,  alături de servicii de formare profesională, consiliere și orientare și alte activități de învățare non-formală. De asemenea, va fi elaborată o strategie de dezvoltare a comunității, care va contribui la sustenabilitatea centrelor și o potențială de replicare a lor în alte zone rurale din România.

Proiectul răspunde unei necesități ridicate de a construi infrastructuri locale pentru educația adulților din comunitățile dezavantajate și pentru a spori accesul la educație pentru adulți din mediul rural, care se confruntă cu standarde scăzute de calitate a vieții, venituri mici și oportunități reduse de a-și crește nivelul de educație.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn