chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Platforma electronică pentru educația adulților în Europa

 
 

Spațiul de știri

Căi de îmbunătățire a calificărilor - învățarea reciprocă

14/05/2019
Limba: RO

Atelierele de învățare reciprocă reprezintă o serie de două evenimente de consolidare a capacităților pentru a sprijini statele membre în punerea în aplicare a Recomandării privind parcursurile de actualizare a competențelor, pentru a susține adulții cu nivel scăzut de calificare. Scopul lor este de a construi rețele naționale în fiecare țară / regiune participantă.

Prima ediție a acestor ateliere a avut loc în perioada 2017/2018, cu participarea Bulgariei, Croației, Greciei, Italiei, Poloniei, României și Spaniei. În ediția 2018/2019 au participat Belgia (comunitatea franceză și Flandra), Republica Cehă, Finlanda, Olanda, Portugalia și Slovacia.

Fiecare delegație a fost condusă de reprezentanți ai ministerelor din domeniul educației și / sau ocupării forței de muncă și alcătuită din alte părți interesate cheie, cum ar fi furnizorii de formare profesională pentru adulți, serviciile publice de ocupare a forței de muncă, partenerii sociali și autoritățile de gestionare a fondurilor sociale europene și sprijinite de un expert independent al țării.

Mai multe informații pot fi găsite aici.

 

Sursa: https://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=1224&furtherNews=yes&newsId=9339

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn