chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Platforma electronică pentru educația adulților în Europa

 
 

Spațiul de știri

Aproape jumătate din adulții din Europa duc lipsă de competențe digitale de bază

01/02/2019
Limba: RO

Conform https://irishtechnews.ie - Aproape jumătate din adulții din Europa duc lipsă de competențe digitale de bază.

Un nou set de inițiative vor fi puse în aplicare de către Comisia Europeană pentru a îmbunătăți rata slabă a alfabetizării digitale în rândul adulților europeni, care, potrivit Comisiei Europene, se situează în prezent la puțin peste jumătate din populație.

Planul de educație digitală vizează îmbunătățirea cunoștințelor și a inovării în epoca schimbărilor rapide ale tehnologiei digitale și va prevedea că școlile din UE vor dispune de facilități adecvate pentru a realiza dezvoltarea necesară, a afirmat Comisia.

"Vârsta digitală se extinde în toate domeniile vieții noastre și nu numai cei care lucrează în domeniul IT vor trebui să fie atenți la transformarea digitală", a declarat Mariya Gabriel, Comisarul UE pentru economie digitală și societate.

"Diferența de competențe digitale este reală. Deși deja 90% din locurile de muncă viitoare necesită un anumit nivel de alfabetizare digitală, 44% dintre europeni nu dispun de competențe digitale de bază ", a spus ea.

Pentru mai multe detalii accesați: https://irishtechnews.ie/near-half-of-european-adults-lack-basic-digital...

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn