chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Platforma electronică pentru educația adulților în Europa

 
 

Blog

Învățarea cetățeniei la clasă

11/06/2019
by Sorin Angheluta
Limba: RO

Educația pentru cetățenie a evoluat în ultimii ani, iar acum are un profil superior în cadrul politicii de educație și învățare pe tot parcursul vieții. S-a acordat o importanță și mai mare asigurării eficienței predării și învățării la clasă. În consecință, s-a pus un accent mai mare pe asigurarea de orientări pedagogice adecvate, precum și pe furnizarea de materiale corespunzătoare pentru a susține învățarea, cu o gamă variată de teme, inclusiv prioritățile nou apărute cum este anti-radicalizarea. Pe măsură ce lumea se schimbă, la fel trebuie să se întâmple și cu experiențele de învățare la care elevii sunt expuși în școală și în afara școlii. Orientările pot avea un rol important pentru a ajuta școlile și profesorii să le ofere elevilor experiențe de învățare de calitate. Pot ajuta profesorii să evalueze materialele de bună calitate prin furnizarea de indicatori sau îi pot ghida către resurse de calitate existente. Orientările îi pot ajuta pe profesori și să determine conținutul esențial al predării și pot indica ce activități de învățare să se folosească.

Există 33 de sisteme de educație în Europa care asigură orientări pentru cel puțin un nivel de învățământ, în vederea susținerii implementării educației pentru cetățenie. Dintre acestea, 18 sisteme de educație au indicat existența orientărilor naționale la toate nivelurile, de la învățământul primar la cel secundar superior, precum și în formarea profesională inițială din cadrul școlii.

Cele mai multe sisteme de educație care asigură orientări și materiale auxiliare referitoare la educația pentru cetățenie procedează astfel în cadrul orientărilor curriculumului național sau prin intermediul manualelor, ce asigură atât îndrumări pedagogice, cât și informații despre practici sau resurse adecvate de învățare. De exemplu, Franța dispune de o serie de orientări la nivel național, acestea fiind rezultatul evoluțiilor în desfășurare, precum și al unui val de reforme începute în 2013.

Țările menționează și decrete ministeriale, circulare sau legi ca sursă a orientărilor, care tind să fie mai puțin detaliate decât cele produse de specialiști în domeniul educației. În Italia, evoluțiile atât din 2012, cât și din 2015 au contribuit la o gamă mai amplă de orientări pentru școli.

În unele țări, responsabilitatea pentru educație nu ține de nivelul național. Deși se pot oferi unele recomandări generale la nivel național, orientări mai cuprinzătoare sunt elaborate de autoritățile la nivel înalt pentru a susține implementarea educației pentru cetățenie la nivel de școală în cadrul sistemelor respective de educație.

Țările au elaborat cadre de competențe pentru a susține educația pentru cetățenie, descompunând competența socială și civică în componentele sale separate și indicând rezultate ale învățării asociate sau oferind exemple pedagogice despre cum să fie dezvoltate ariile de competențe specifice.

Recomandările naționale pot include referiri la orientări produse la nivel european sau global, UNICEF și Consiliul Europei fiind citate de un număr de țări, incluzând Danemarca, Germania, Estonia, Austria și Finlanda.

Deși există mai ales abordări standard ale orientărilor, unele sisteme de educație au utilizat o abordare mai particularizată pentru a trata probleme specifice din cadrul unei școli sau a apela la cunoștințe de specialitate prin consultări mai ample. De exemplu, Belgia (comunitatea flamandă) a implicat o rețea externă de experți pentru a sprijini educația pentru cetățenie.

Multe orientări sunt asigurate online, 33 de sisteme de educație identificând surse online de orientări și materiale auxiliare, care vizează un spectru larg de teme pentru educația pentru cetățenie. Țările care nu indică niciun fel de surse de orientări generale online recomandate de autoritățile în domeniul educației sunt Bulgaria, Grecia, Luxemburg, Ungaria, Bosnia și Herțegovina, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Islanda și Serbia. Regatul Unit (Anglia) oferă un site specific numit „Educație împotriva urii”. Acolo unde se asigură orientare online, aceasta este de două tipuri principale, prima constând într-un un site special legat de educația pentru cetățenie în general, iar a doua într-o secțiune de site sau o selecție de pagini dedicate educației pentru cetățenie în cadrul unui site mai mare (cel al ministerului educației sau un hub de resurse pentru profesori).

În cazul țărilor care nu asigură materiale auxiliare despre învățarea la clasă, fie publicate, fie online, motivul cel mai des indicat este autonomia școlilor sau a profesorilor. Este interesant totuși de remarcat că unele țări care sunt bine cunoscute pentru că acordă autonomie cadrelor didactice, precum Finlanda și Norvegia, prezintă orientări semnificative referitoare la educația pentru cetățenie la nivel național, lăsând la latitudinea cadrelor didactice alegerea finală a instrumentelor pedagogice.

Luxemburg se află într-un proces de dezvoltare a mai multor tipuri de sprijin. Multe țări asigură materiale suport sau fac recomandări fără caracter obligatoriu pentru includerea anumitor evenimente la nivel de școală, precum sărbătorirea anumitor zile cu semnificație națională, europeană sau globală. În 23 de sisteme de educație se oferă școlilor informații în vederea susținerii evenimentelor care marchează zilele naționale, iar 21 declară că există recomandări privind anumite zile internaționale, ca Ziua internațională a drepturilor omului sau Ziua internațională a femeii. Sărbătorirea unor astfel de zile poate fi legată de arii curriculare specifice sau poate face parte dintr-o abordare mai amplă la nivelul școlii a educației pentru cetățenie. Aceasta poate oferi un simplu punct de pornire pentru a implica întreaga școală într-o activitate de educație pentru cetățenie.

 

Sursa: https://publications.europa.eu/fr/publication-detail/-/publication/6b50c5b0-d651-11e7-a506-01aa75ed71a1

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn