chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Platforma electronică pentru educația adulților în Europa

 
 

Blog

EPALE focus: Învățarea între generații

02/10/2017
by Popescu Anca
Limba: RO
Document available also in: EN DE PL BG LT NL MT FR SK HU DA EL SV FI SL IT ET CS LV PT ES

/epale/ro/file/intergenerational-learning-1Intergenerational Learning

Intergenerational Learning

În luna octombrie EPALE se concentrează asupra beneficiilor învățării între generații.

Trăim într-o societate dinamică în care generațiile mai tinere și mai în vârstă se distanțează de cele mai multe ori. Această segregare poate duce la stereotipuri negative între generații și la o scădere a schimburilor pozitive dintre ele.

Învățarea între generații poate fi benefică pentru persoanele în vârstă prin faptul că le oferă acestora posibilitatea de a dobândi noi aptitudini și cunoștințe și reduce riscul depresie și de izolare. 

Aici, la EPALE apreciem rolul important al învățării între generații în învățarea pe tot parcursul vieții. Consultați pagina tematică a EPALE Persoanele în vârstă în care comunitatea și echipele naționale au adunat articole interesante, resurse utile și studii de caz despre acest subiect (conținutul variază în funcție de preferințele dumneavoastră  privind limba străină).

De asemenea, nu uitați să verificați această analiză a învățării între generații.g de Dr. Christian Bernhard de la EPALE Germania.

Vizitați în mod regulat EPALE pentru un conținut nou în luna octombrie! 

Un exemplu emoționant de învățare între generații:

 

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn