chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plataforma eletrónica para a educação de adultos na Europa

 
 

Calendário

Leren in een erfgoedcontext

Publicado por Karine Nicolay 5 meses 3 semanas

Terça-feira 16 de janeiro de 2018
Bilzen
,

2018 wordt het Europees jaar van het cultureel erfgoed. Landcommanderij Alden Biesen organiseert daarom i.s.m. Epos vzw op 16 januari 2018 een studiedag waarop nationale en internationale projectvoorbeelden tonen hoe je via cultureel erfgoed het leren van kinderen, jongeren en volwassenen kan bevorderen.

Overal in Europa – zelfs in het kleinste hoekje vlakbij huis – vind je voorbeelden van roerend, onroerend en immaterieel erfgoed. Monumenten, oude documenten, tradities, liederen, dialecten, enz. zijn uitermate geschikt om uiteenlopende competenties aan te leren, zeker ook in een internationale context.

Erfgoed is leuk, gratis en enorm motiverend voor jong en oud. Het biedt verrassende mogelijkheden voor themaweken en samenwerkingsprojecten. Het geeft kleur aan het schoolse curriculum en het vindt gemakkelijk een plaats in alle vakken en disciplines. Het verbindt mensen en vertelt een uniek verhaal.

Wil jij ook met jouw organisatie meewerken aan dit Europees jaar van het cultureel erfgoed? Wil je graag informatie over de mogelijkheden  om een (internationaal) erfgoedproject op te zetten en hoe het Erasmus+-programma je hierin kan ondersteunen? Schrijf je dan vandaag nog in voor deze studiedag in het inspirerende kader van Alden Biesen.

Op http://www.alden-biesen.be/nl/infodagen-en-seminaries-voor-leerkrachten  lees je meer over het programma en hoe je je kan inschrijven.

/epale/pt/file/logospng-6logos.png

Língua principal:
Tipo de Evento: 
Evento de desenvolvimento profissional
Preço da inscrição: 
Não
Data limite para a inscrição: 
10/01/2018
Evento na Internet: 
Não
Organizado por: 
Alden Biesen
Tipo de organizador: 
Outro evento
Dados de contacto: 
Julie Focquet +32 89 519 353 Myriam Swinnen +32 89 519 355
Número de delegados: 
100 - 200
Grupo alvo: 
Académicos, estudantes, investigadores em andragogia
Redes e organizações de educação de adultos
Projetos e parcerias
Tema tratado:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn