chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Electronic Platform for Adult Learning in Europe

 
 

Blog

EPALE фокус: Професионалното образование и обучение за възрастни

01/11/2017
by Georgi Ninov
Language: BG
Document available also in: EN FR NL RO HR SV PL DE HU IT EL SL SK ET FI ES CS LV LT MT PT

/epale/en/file/epale-vet-0EPALE VET

EPALE VET

 

В чест на Седмицата на професионалните умения 2017 (20-24 ноември) EPALE посвещава месец ноември на професионалното образование и обучение на възрастни.

Хора, организации и правителства инвестират в професионално образование и обучение заради големия брой позитивни резултати от него – по-високи заплати, повишена продуктивност и икономически растеж. През 2010 г. около две трети (66%) от предприятията в ЕС са предоставили продължаващо професионално обучение на своите служители. Въпреки всичко този процент варира в големи граници при различните страни членки – от 22% в Полша до 91% в Дания.

Тук, в EPALE, ние оценяваме приноса, който професионалното образование и обучение за възрастни има за повишената им пригодност за заетост и правим всичко възможно, за да популяризираме ползите му. Можете да видите нашата тематична EPALE страница Предприемачество и пригодност за заетост, където обществеността и националните екипи са събрали интересни статии, полези ресурси и проучвания по темата (съдържанието се различава в зависимост от езиковите предпочитания). Посещавайте редовно EPALE, за да следите новото съдържание през месец ноември!

Каним ви да се присъедините към EPALE дискусията по въпросите на професионалното образование и обучение за възрастни, която ще се проведе на живо на 30 ноември 2017 г. на тази страница. Дискусията ще бъде модерирана от тематичния координатор на EPALE по темата „качество“ – Aндрю Маккошън (Аndrew McCoshan).

Надяваме се да ви видим там!

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn