chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Electronic Platform for Adult Learning in Europe

 
 

Blog

Even voorstellen: de EPALE ambassadeurs van Nederland

03/11/2015
by Marissa VAN DER VALK
Language: NL

/epale/en/file/screenshot2016-06-22at104141pngscreen_shot_2016-06-22_at_10.41.41.png

In Nederland werkt EPALE nauw samen met een groep ambassadeurs. Samen met hen proberen wij de Nederlandstalige pagina's van interessante en waardevolle content te voorzien. Want wie weet beter wat er speelt in het volwasseneneducatieveld dan de mensen die zelf? Zoals één van hen zo mooi zei ‘omdat ze met hun voeten in de klei’ staan.

Waarom zijn zij, naast hun drukke dagelijkse werkzaamheden, ambassadeur voor EPALE? Wat is volgens hen de meerwaarde van EPALE? Bekijk hier de compilatie:

 

             

 

Meer zien? Hieronder staan ook de volledige interviews met onze ambassadeurs:

Ambassadeur 1: Bert-Jan Buiskool, managing partner van Ockham IPS legt uit waarom hij ambassadeur is van EPALE Nederland. Als onderzoeker ervaart hij dagelijks dat er een 'mismatch' is tussen informatie over onderzoeken en beleid en de professionals in het veld die daar wat mee zouden kunnen doen. EPALE is voor hem de brug tussen deze twee werelden:

 

 

 

Ambassadeur 2: Ria Akkersdijk, projectleider Leren en Werken ziet EPALE als een informatiepunt met meerwaarde voor professionals die basisvaardigheden aan volwassenen onderwijzen. Met EPALE kunnen ze wat haar betreft informatie en inspiratie opdoen bij anderen in binnen- en buitenland. "Hoe doe jij dat nou?". 

 

 

 

Ambassadeur 3: Projectmedewerker Eline Dragt van "Het Begint Met Taal" ziet in EPALE aanknopingspunten voor de 'professionalisering' van de vele vrijwilligers waarmee haar organisatie werkt.

 

 

 

Ambassadeur 4: Senior consultant Ina Den Hollander van CINOP werkte de afgelopen jaren in vele Europese projecten mee. Zij ziet EPALE als een geschikt middel om "ervaringen, good practices, onderzoek, instrumenten, methoden en techieken uit te wisselen". 

 

 

 

Ambassadeur 5: Kees Hammink, vrijwilliger bij Stichting ABC. Hij ziet in EPALE een manier om jezelf als professional te versterken met hulp van Europese collega's. Het gaat volgens hem om "kennis delen".  

 

 

 

Ambassadeur 6: Jumbo Klercq, "ondernemer in educatie" bij zijn eigen bedrijf The Elephant Learning in Diversity ziet EPALE als platform dat aanzet over reflectie over het eigen vak.

 

 

 

Ambassadeur 7: Marian Janssen - de Goede zet zich in voor EPALE omdat zij "een punt wil zetten achter laaggeletterdheid in Nederland". Zo heet haar bedrijf ook: Zet een Punt. 

 


Ambassadeur 8: Lianne Knobel, Beleidsmedewerker bij Stichting Nieuwe Veste wil via EPALE op een moderne manier verbinding leggen en kennis delen rond Volwasseneneducatie en Leven Lang Leren. 

Ambassadeur 9: Hans Hindriks, Beleidsmedewerker bij Ministerie van OCW vertelt waarom het ministerie EPALE ondersteunt en wat volgens hem de meerwaarde van EPALE is.

 

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn
Refresh comments Enable auto refresh

Displaying 1 - 3 of 3
  • Lianne Knobel's picture

    Mooie start van de ambassadeurs en goede presentatie. Op naar 16 december.

  • Marieke HANEKAMP's picture

    Vanmiddag vindt de derde bijeenkomst met de ambassadeurs plaats. Samen gaan we onder andere vooruit kijken naar 2016, waar gaan we dan de nadruk op leggen? Ook staat de Nederlandse launch van EPALE (16 december) op het programma, hier gaan we een mooie happening van maken :) Wij zijn blij met onze geweldige ambassadeurs!!!

  • Karine Nicolay's picture

    Ik hoop in Vlaanderen snel jullie voorbeeld te kunnen volgen!