chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

 
 

Beste praktijken voor onderzoek en evaluatie

Het Europese Eramus+ GOAL-project staat voor Guidance and Orientation for Adult Learners. Het project wil ervoor zorgen dat meer (laaggeschoolde) volwassenen de weg vinden naar een gepaste opleiding waardoor ze ook hun kansen op duurzame tewerkstelling kunnen verhogen. In april en mei 2016 van het tweede projectjaar voerden alle partners een tussentijdse kwantitatieve en kwalitatieve procesevaluatie uit. Uit de resultaten van deze evaluatie distilleerde Tempera, externe evaluator van het project in Vlaanderen, 10 kernbevindingen. Daaruit blijkt dat de bestaande GOAL-initiatieven de beoogde doelgroep bereiken, maar ook dat er nog een groot potentieel publiek rest.
Op 7 en 8 maart vond in het Lamot Conference Center Mechelen(link is external) (België) LLL-Agora plaats, de eindconferentie van het 2,5 jaar lopende project LLL-HUB(link is external). Ongeveer 250 internationale experten in levenslang leren, EU-beleidsmakers en andere betrokkenen kwamen er samen om een vergelijkende analyse te maken van de factoren die van belang zijn voor levenslang leren, om gemeenschappelijke uitdagingen en beleidsaanbevelingen te formuleren en om levenslang leren te verbeteren op alle niveaus.
GOAL staat voor Guidance and Orientation for Adult Learners. Het GOAL-project is opgezet met steun van het Erasmus+-programma van de Europese Unie in sleutelactie 3 (KA3 - steun voor beleidshervorming). De partners van het project zullen in 6 landen van de EU, waaronder Vlaanderen, een experimentele dienst opzetten waar laaggeschoolde volwassenen terecht kunnen voor leertrajectbegeleiding.

Gluren bij de buren. Dat was de opzet van een seminar over het bereiken van kwetsbare volwassen die dreigen de aansluiting op de maatschappij te missen. De Nederlandse en Vlaamse Agentschappen Erasmus+ nodigde een club deelnemers uit het openbaar bestuur uit om van elkaar te komen leren. EPALE sprak met drie deelnemers. In dit deel: Erik Arendsen, beleidsadviseur in Ede.

26 november 2018
by NSS EPALE Nederland
(nl)

In 2017 was één van de centrale thema’s van EPALE: de opbrengsten van volwasseneneducatie en een leven lang leren. Omdat de volwasseneneducatie primair als een gemeentelijke verantwoordelijkheid gezien wordt, pleit Jumbo Klercq van The Elephant, Learning in Diversity voor het (weer) sterker lokaal verankeren van de volwasseneneducatie en een leven lang leren en geeft een beeld van zijn zoektocht naar de factoren die daarbij van belang zijn.

13 augustus 2018
by Jumbo KLERCQ
(nl)
Over welke kerncompetenties moeten opleiders van volwassenen beschikken? Simon Broek, themacoördinator bij EPALE, presenteert zijn bevindingen, die gebaseerd zijn op een studie waarin 19 functiebeschrijvingen en 20 opleidingsprogramma's zijn onderzocht.
De validering van niet-formele en informele competenties c.q. vaardigheden stond niet alleen in het programma voor een leven lang leren (LLL) en de voorlopers daarvan steeds weer centraal, maar heeft ook in het kader van Erasmus+ een hoge prioriteit. Waar zitten de kansen voor verdere ontwikkeling?
Tom Schuller was een van de hoofdauteurs van het GRALE-rapport. Hij was ook co-auteur van ‘Learning Through Life’, het hoofdrapport van het Britse overheidsonderzoek naar de toekomst van levenslang leren. Zijn volgende boek is ‘The Paula Principle: How and Why Women Work their Level of Competence’ (Scribe 2017). In dit artikel analyseert Schuller het proces van het schrijven van het GRALE III-rapport, alsook de conclusies daarvan.
1 januari 2017
by NSS EPALE Nederland
(nl)
maandag 20 mei 2019 tot dinsdag 21 mei 2019, Belgium

Segundo foro de aprendizaje de políticas sobre itinerarios de mejora de las capacidades: una visión para el futuro

Hoy, día 21 de mayo de 2019, tiene lugar el último día del  Segundo Foro de Aprendizaje de Políticas sobre itinerarios de mejora de las capacidades: una visión para el futuro (Second Policy learning forum on upskilling pathways: a vision for the future).

dinsdag 4 juni 2019 tot woensdag 5 juni 2019, Germany

Betriebliches Lernen gestalten: Konsequenzen von Digitalisierung und neuen Arbeitsformen für das Bildungspersonal

Das AG BFN-Forum widmet sich den Fragen der Gestaltung von Lehr- und Lernprozessen durch Aus- und Weiterbildner/innen, die sich durch die Einflüsse der digitalen Transformation ergeben. Im Fokus stehen dabei die Konsequenzen für die Kompetenzentwicklung der Aus- und Weiterbildner/innen, für betriebliche Lernformen sowie für Lernortkooperationen und Netzwerke. 

donderdag 13 juni 2019, Germany

#digitalkompetent - Konferenz zu digitalen Kompetenzen in Arbeit und Lernen

Die Digitalisierung verändert die Arbeitswelt grundlegend. Auch Lernen wird zunehmend digitaler. Mitarbeitende, die bisher wenig Kontakt mit Digitalisierung hatten, müssen sich immer mehr mit digitalen Anwendungen in Lernen und Arbeiten auseinandersetzen. Insbesondere neue Kompetenzen im Umgang mit digitalen Veränderungen sind dabei ein Schlüsselfaktor.
maandag 21 oktober 2019 tot woensdag 23 oktober 2019, Turkey

Call for Papers: ADVED 2019- 5th International Conference on Advances in Education and Social Sciences

ADVED 2019- 5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN EDUCATION AND SOCIAL SCIENCES

21-23 October, 2019ISTANBUL, Turkey

Website: http://www.ocerints.org/adved19   

Enquiries: adved19@gmail.com  

Organized by: International Organization Center of Academic Research

CALL FOR PAPERS:

You are invited to participate in ADVED 2019- 5th International Conference on Advances in Education and Social Sciences that will be held in ISTANBUL, Turkey on 21-23 October, 2019.

woensdag 5 juni 2019 tot donderdag 6 juni 2019, Spain

Educar para prevenir la violencia de género

La violencia de género es un problema estructural y la manifestación más extrema de la desigualdad entre mujeres y hombres. Un amplio marco normativo de igualdad regula la prevención y actuación ante las diferentes formas en que se expresa la violencia de género en cualquiera de los ámbitos de la sociedad.

woensdag 22 mei 2019 tot donderdag 23 mei 2019, Denmark

Workshop om vosknes motivation for efteruddannelse


Den 22. og 23. maj afholder Tænketanken DEA sammen med Digital Frontrunners, der er et program i den britiske innovationsfond NESTA, en workshop om voksnes motivation for efteruddannelse. 


Ny teknologi, et længere arbejdsliv og vandrende arbejdstagere gør efteruddannelse centralt; men ufaglærte og faglærte, der ofte netop har brug for efteruddannelse, er også ofte dem, der deltager mindst. Arrangementet indeholder oplæg om, hvad der motiverer til at deltage i voksenuddannelse samt workshops, hvor alle aktivt udveksler erfaring og viden.

donderdag 26 september 2019, Belgium

Segunda Cumbre Europea de Educación

La  Segunda Cumbre Europea de Educación tendrá lugar el 26 de Septiembre de 2019, en la plaza Place du Mont Des Arts 1000, en Bruselas, Bélgica. Ministros, académicos, partes interesadas en educación, sociedad civil y docentes discutirán y tratarán diversos temas relacionados con la educación, así como los desafíos, presentes y futuros, a los que se enfrentan los docentes.

Wat is ouderbetrokkenheid? En wat is ouderparticipatie?

De COB, de cel ouderbetrokkenheid van de drie ouderkoepels GO!-ouders, KOOGO en VCOV,  heeft zich als doel gesteld een visie op ouderbetrokkenheid voor te stellen die gebaseerd is op de ervaring en inzichten van de 3 ouderkoepels.

Het participatiehuis is een manier om naar ouderbetrokkenheid en -participatie te kijken, samengesteld door de 3 ouderkoepels.
In het document ‘Ouderbetrokkenheid als basis’ vind je een kijkwijzer en voorbeelden.

Geen zoekresultaten