chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

 
 

Beleid

De Vlaamse Onderwijsraad ziet heel positieve basisprincipes in het voorontwerp van decreet betreffende de onderwijsinspectie 2.0. De nieuwe invulling van de opdrachten van de inspectie erkent de onderwijsinstellingen als de centrale actoren om een kwaliteitsbeleid uit te tekenen. Lees hier het advies aan de Vlaamse Overheid.
De Vaste Kamercommissie heeft onlangs een uitnodiging van Learn for Life en EPALE ontvangen voor een gedachtewisseling over de oproep tot een nieuw stelsel voor de volwasseneneducatie en een reeks van aanbevelingen uit het veld. Aanleiding is de recente publicatie van Learn for Life 'Leren van volwassenen vraagt aandacht – een leven lang leren gaat niet vanzelf'.
De vernieuwde buurtmonitor integratie (www.buurtintegratie.nl) is gepubliceerd. De buurtmonitor geeft de stand van integratie weer op verschillende niveaus en aan de hand van verschillende thema's. De monitor is een bron van bruikbare informatie voor taalcoachorganisaties bijvoorbeeld in gesprekken met de gemeente of voor beleidsplannen.
Taalvrijwilliger Johan Steenbakkers is erg trots. 'Zijn' taalmaatje Elham kreeg een promotieplaats aangeboden en hoopt te promoveren op een nieuwe techniek voor de behandeling van baarmoederhalskanker. Bovendien was Koning Willem Alexander bij haar naturalisatiedag.
Vorig jaar publiceerde het Information Network on Education in Europe (Eurydice) een aantal rapporten over verschillende onderwerpen die betrekking hebben op onderwijs, variërend van peuteronderwijs en zorg tot hoger onderwijs. Een overzicht van de publicaties die verschenen zijn in 2015 is nu beschikbaar.