chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

 
 

Senioren

Leren doen we van elkaar. Jong en oud. En door elkaar. Dat is de basis van een gids over samenwerken over de generaties heen in zowel zorg- als onderwijssector. Een publicatie van Go!pro gepland voor het najaar 2019 wil sterke voorbeelden en ideeën hierrond bundelen. 

De vraag naar een cursus voor de iPad is groot bij senioren. Seniorenorganisatie OKRA gaat deze nieuwe trends niet uit de weg en organiseert deze cursussen. Het probleem is vooral lesgevers vinden. Er zijn wel senioren die een iPad kunnen gebruiken, maar je moet het ook kunnen aanleren aan anderen en met een groep kunnen omgaan. Op een aantal plaatsen werkt Okra daarom samen met het volwassenenonderwijs. Dat is telkens een win-win-situatie.
OKRA-SPORT groeide uit OKRA vzw, de grootste ouderenbeweging van Vlaanderen, met op dit ogenblik 191.000 leden. OKRA-SPORT is een door de Vlaamse overheid erkende sportfederatie op maat van de 55-plusser. Vandaag vinden al meer dan 48.000 enthousiaste en actieve ouderen er hun gading onder het motto 'Sport voor allen'. OKRA-SPORT is een organisatie voor en door 55-plussers die 'peer-to-peer' leren hoog in het vaandel draagt.
Twaalf musea in Nederland maken sinds 2013 kunst toegankelijk voor mensen met dementie en hun dierbaren. Op 21 september verschijnt er een publicatie met praktische tips, bespiegelingen en onderzoeksresultaten waarmee ook andere musea en culturele instellingen leren hoe ze een vergelijkbaar
Dit blog gaat in op de noodzaak van leren op latere leeftijd en vertelt het verhaal van een al jaren succesvol internationaal trainingsseminar dat educatief werkers daartoe motiveert en stimuleert.
22 augustus 2016
by Jumbo KLERCQ
(nl)
Labels:
vrijdag 21 juni 2019, Slovakia

Ako byť odolnejší voči korupcii - seminár pre seniorov a seniorky

V spolupráci s Krajskou knižnicou vo Zvolene pozývame seniorov a seniorky na vzdelávací seminár, ktorý sa uskutoční pod záštitou Transparency International Slovensko 21. júna 2019 so začiatkom o 14:00 hod. v priestoroch Krajskej knižnice Ľ. Štúra vo Zvolene, Ľ. Štúra 861/5, Zvolen. Seminár bude vo formáte 2-hodinovej prednášky pre záujemcov a záujemkyne v seniorskom veku s dvoma prednášajúcimi.
donderdag 4 juli 2019

Participer au webinaire EPALE France "Déposer son projet Erasmus+ pour l'éducation des adultes"

Bénévoles, salariés du secteur associatif, acteurs de la formation, de l'insertion, de l’économie sociale et solidaire ou encore dans l'ingénierie pédagogique… Vous êtes à la recherche de financements pour développer vos projets européens ? 

 

dinsdag 4 juni 2019, Lithuania

„SUMANI SPECIALIZACIJA IR SIDABRINĖ EKONOMIKA: SINERGIJA IR ATSKIRTYS (Įtraukios ir kūrybingos visuomenės kryptis)“

Lietuvos inovacijų centras, siekdamas prisidėti prie sidabrinės (t. y. orientuotos pagyvenusių žmonių poreikius) ekonomikos augimo skatinant inovacijas bei naujų produktų ir paslaugų vystymą, nuoširdžiai kviečia dalyvauti dviejų renginių-diskusijų cikle, skirtame surasti inovatyvius visuomenės senėjimo problemų sprendimų būdus.  

dinsdag 28 mei 2019, Lithuania

„SUMANI SPECIALIZACIJA IR SIDABRINĖ EKONOMIKA: SINERGIJA IR ATSKIRTYS (Sveikatos technologijų ir biotechnologijų kryptis)“

Lietuvos inovacijų centras, siekdamas prisidėti prie sidabrinės (t. y. orientuotos pagyvenusių žmonių poreikius) ekonomikos augimo skatinant inovacijas bei naujų produktų ir paslaugų vystymą, nuoširdžiai kviečia Jus ir Jūsų kolegas dalyvauti dviejų renginių-diskusijų cikle, skirtame surasti inovatyvius visuomenės senėjimo problemų sprendimų būdus.  

woensdag 18 september 2019 tot vrijdag 20 september 2019, Czech Republic

TCA Event: Centres of lifelong education established within universities: support for lifelong learning and social inclusion

Apply now for funding to attend the Erasmus+ Transnational Cooperation Activities' (TCA) event about Centres of lifelong education established within universities and the support they provide for lifelong learning and social inclusion. The deadline for applications is Monday, 1 July 2019.

maandag 21 oktober 2019 tot woensdag 23 oktober 2019, Turkey

Call for Papers: ADVED 2019- 5th International Conference on Advances in Education and Social Sciences

ADVED 2019- 5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN EDUCATION AND SOCIAL SCIENCES

21-23 October, 2019ISTANBUL, Turkey

Website: http://www.ocerints.org/adved19   

Enquiries: adved19@gmail.com  

Organized by: International Organization Center of Academic Research

CALL FOR PAPERS:

You are invited to participate in ADVED 2019- 5th International Conference on Advances in Education and Social Sciences that will be held in ISTANBUL, Turkey on 21-23 October, 2019.

De 15de  editie van de brochure over volwasseneneducatie "De wijze stap. Volwasseneneducatie in Oost-Vlaanderen " 2018 is beschikbaar. In vijftien veel gestelde vragen overvliegen we de mogelijkheden binnen volwasseneneducatie.
 

De brochure is gratis te verkrijgen bij De Stap.
Meer informatie over de werking vind je via www.destapgent.be/about/overdestap.php

De 15de editie van de brochure over volwasseneneducatie "De wijze stap. Volwasseneneducatie in Oost-Vlaanderen" 2018 is beschikbaar. In vijftien veel gestelde vragen overvliegen we de mogelijkheden binnen volwasseneneducatie.

De brochure is gratis te verkrijgen bij De Stap.
Meer informatie over de werking van De Stap vind je hier

Dit rapport is bedoeld voor het Platform en leden van studiekringen, evenals voor professionals en vrijwilligers van organisaties die samenwerken met studiekringen. Ook is het bedoeld voor geïnteresseerde professionals, vrijwilligers en senioren die overwegen om een studiekring of andere activiteit voor senioren op te zetten.

Een video ontwikkeld ter ere van het door de Britse Big Lottery gefinancierde zesjarig project Leven en Leren voor ouderen in de nationale musea van Noord-Ierland. Museummedewerkers en zorgverleners in Noord-Ierland en elders in het Verenigd Koninkrijk vertellen over de gezondheid- en welzijnsvoordelen van museumprogramma's voor ouderen die daaraan deelnemen.

Dit achtergronddocument introduceert en bespreekt beleidsopties die werkgevers en werknemers ertoe aanzetten beter rekening te houden met de maatschappelijke baten van werkgelegenheid over het gehele werkzame leven en op latere leeftijd in het bijzonder. Tegelijkertijd geven deze opties aan dat het belangrijk is om de kosten van werkloosheid, wederom vooral van ouderen, beter in beschouwing te nemen.

RUG-promovenda Ruth Koops van ’t Jagt ontwikkelde in het kader van het Europese health literacy-project IROHLA een serie van zeven fotostrips: ‘Praten met je dokter’. De strips, die zowel digitaal als op papier verschijnen, behandelen zeven thema’s die regelmatig aan bod komen tijdens gesprekken van oudere patiënten met hun huisarts.

 De digitale versies komen onder meer op de website oefenen.nl, het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden wil verbeteren.

Geen zoekresultaten