chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

 
 

Leren in de gevangenis

Sara De Hantsetters is onderwijscoördinator in de gevangenis van Beveren en van Dendermonde. Ze ging op job shadowing naar gevangenissen in Bergen, Noorwegen met de steun van het Erasmus+-programma. Hier deelt ze wat ze daar leerde en concreet kan gebruiken in haar dagelijkse praktijk.
Onze Finse Cimo-collega’s organiseren een internationaal contactseminarie met als thema “Lifelong Learning in Prisons“. Dit contactseminarie vindt plaats in Oulu van van 4 (avond) tot 7 (middag) oktober 2016. Epos wil twee Vlaamse organisaties afvaardigen naar dit contactseminarie. Op basis van een selectie financiert Epos de kost van het seminarie (excl. verplaatsingsonkosten). Het aanvraagformulier vind je via onze website : https://www.epos-vlaanderen.be/nl//2016/contactseminarie/lifelong-learni... verstuur het uiterlijk op 8/07/2016 !
Van 30 september tot 4 oktober 2015 vond de tweejaarlijkse conferentie van EPEA (European Prison Education Association) plaats in Antwerpen, België. Op de tweede conferentiedag trok een zeer internationaal gezelschap conferentiegangers naar de gloednieuwe gevangenis in Beveren om daar met eigen ogen te zien welke mogelijkheden er zijn voor gedetineerden om te leren .
Educatie en gedetineerden... kan dat wel? Klasbak gelooft dat het kan! Klasbak vzw is een gloednieuwe vereniging van professionals die bezig zijn met educatie binnen de gevangenismuren: lesgevers, beleidsmakers, onderzoekers, ... Klasbak wil graag expertise samenbrengen en ontdekken wat er meer en beter kan op vlak van onderwijs en vorming in de gevangenis! Om dit te doen start is een brede denkoefening gestart om na te denken over wat Klasbak precies kan doen en betekenen. Iedereen is welkom om mee te werken aan dit proces.