chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

 
 

Leeromgevingen

ESF Vlaanderen lanceerde een nieuwe oproep voor het Asiel-, Migratie- en Integratiefonds (AMIF). Deadline: 1 december 2017. Deze oproep heeft als doel om personen uit derde landen zelfredzamer te laten functioneren in de samenleving. Hiervoor wil men het bestaande aanbod Maatschappelijke Oriëntatie (MO) flexibiliseren en optimaliseren door de ontwikkeling van een vernieuwende “blended learning”-aanpak MO.

Innovatief ondernemen en vooruitdenken, maar met een sociale insteek. Dat doen werkgevers uit de social profit dag in dag uit. Wat maakt deze sociale ondernemingen zo uniek? Op de viering van 20 jaar Verso maken ze de balans op en blikken ze ook vooruit. Hoe willen de partijvoorzitters de social profit ondersteunen? Kom alvast mee van gedachten wisselen en de toekomst bespreken.
De uitrol van e-coaching van taalvrijwilligers is een feit! Als eerste organisatie van Nederland bieden wij taalvrijwilligers de mogelijkheid om zes weken lang individueel online gecoacht te worden. De e-coaches en taalvrijwilligers zijn vol enthousiasme begonnen. E-coach Vika na haar training: “Ik merk dat er zin in krijg!” Wil jij e-coach worden? Lees dan snel verder.
Ben jij die taalvrijwilliger met een drukke agenda? Wil je graag meer leren over het geven van taalcoaching maar weet je niet hoe? Doe mee aan e-coaching! Je wordt zes weken begeleid door jouw eigen e-coach: flexibel & speciaal voor jou. Met hulp van je e-coach verbeter jij je coachingsvaardigheden en kun je nog effectievere taalcoaching geven.

In heel wat situaties kom je als sociaal werker of begeleider in aanraking met de levensgeschiedenis van de cliënt of deelnemer. Deze 'biografie' bevat allerlei positieve elementen die als hulpbron kunnen ingezet worden, maar ook ervaringen die belemmeren en die tot overlevingsstrategieën geleid hebben.

Lijkt het je wel wat om online getraind te worden door jouw persoonlijke e-coach? Dan hebben wij goed nieuws. De aanmeldingen voor ons e-coachproject zijn geopend! Als taalvrijwilliger word je 6 weken lang begeleid door een e-coach. Zo verbeter jij je coachingsvaardigheden en kun je migranten nog beter ondersteunen. Meer weten? Lees verder en meld je aan!