chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

 
 

Ondersteuning van cursisten

De individuele leerrekening is volgens "de commissie SAP" het meest kansrijk als instrument om een leven lang leren van mensen met een opleiding tot en met mbo-niveau 4 te stimuleren. Deze variant van vraagfinanciering is structureler dan vouchers en beter in staat om de doelgroep te bereiken dan fiscale faciliteiten, terwijl verschillende partijen eraan kunnen bijdragen.
In alle plannen van de Nederlandse overheid wordt gesproken van de 'zelfredzaamheid' van de burger. Daar zijn basisvaardigheden voor nodig als lezen, schrijven, informatie- en digitale vaardigheden. De KB en de VOB ondersteunen dit samen met het project ‘de Bibliotheek, hart van de samenleving’. Zij hebben onder andere een aantal mooie factsheets geschreven om bibliotheken te voorzien van voorbeelden van projecten en activiteiten op allerlei terreinen.
ProBiblio heeft een factsheet gemaakt over gezondheidsvaardigheden en dit op de Gezondheidsdag in de Week van de Alfabetisering aan de bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland toegestuurd. De factsheet is voor alle bibliotheken beschikbaar. Gezondheidsvaardigheden heb je nodig om goed te kunnen omgaan met je gezondheid en ziekte. Het gaat dan om informatie over gezondheid kunnen verkrijgen, begrijpen en gebruiken bij het nemen van gezondheidgerelateerde beslissingen.