chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

 
 

Europees beleid projecten en financiering

Op EPALE vind je heel wat artikelen, blogs, materialen en zoveel meer over volwasseneneducatie. Maar misschien ben je op zoek naar nog meer inspiratie, vernieuwende ideeën, potentiële partners of voorbeelden van succesvolle projecten in de volwasseneneducatie? Ga dan naar het platform met Erasmus+ projectresultaten.
De Europese Commissie lanceerde wil meten wat de impact is van internationale mobiliteit en samenwerking in onderwijs en opleiding, jeugd en sport. De Commissie vraagt aan alle lerenden en personeel om een online vragenlijst in te vullen, ook als je zelf niet betrokken was bij een internationaal mobiliteits- of samenwerkingprogramma.
Het Europese Eramus+ GOAL-project staat voor Guidance and Orientation for Adult Learners. Het project wil ervoor zorgen dat meer (laaggeschoolde) volwassenen de weg vinden naar een gepaste opleiding waardoor ze ook hun kansen op duurzame tewerkstelling kunnen verhogen. In april en mei 2016 van het tweede projectjaar voerden alle partners een tussentijdse kwantitatieve en kwalitatieve procesevaluatie uit. Uit de resultaten van deze evaluatie distilleerde Tempera, externe evaluator van het project in Vlaanderen, 10 kernbevindingen. Daaruit blijkt dat de bestaande GOAL-initiatieven de beoogde doelgroep bereiken, maar ook dat er nog een groot potentieel publiek rest.