chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

 
 

E-learning

Dertien edities van de Digitale Week waren goed voor meer dan 5000 activiteiten met maar liefst 50.000 deelnemers. Digitale cultuur integreren in je organisatie doe je echter niet in één week. Zoiets vraagt tijd en uitgebreide ondersteuning. En daarvoor willen de partners van Digitale Week zich graag engageren. Ze maken dan ook de omslag van een Digitale Week-campagne naar een structurele ondersteuning.

Wie volwasseneneducatie wil promoten moet zelf de vaardigheden hebben om een professioneel leernetwerk uit te bouwen en moet diezelfde vaardigheden en attitude ook aan de doelgroep van volwassen lerenden proberen over te dragen. Een gratis online EPALE-cursus is de eerste stap om je persoonlijke en professionele ontwikkeling in eigen handen te nemen én om je organisatie te versterken bij het bereiken, informeren en ondersteunen van de doelgroep. Start op 1 februari 2019.

Het lijkt raar: een cursus groepsdynamica zonder dat je met een groep bij elkaar komt. Bijna een contradictie. En toch. Met de online cursus ‘Leren over groepsdynamica’ plaatst Socius inzicht en woordenschat centraal.

Het Centrum Volwassenenonderwijs VTI Brugge, het Centrum Volwassenenonderwijs IVO en de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB starten met hybride leren in het volwassenenonderwijs. In het project kunnen cursisten zelf hun opleidingstraject bepalen.

Technologie en innovatie. De twee gaan hand in hand: als je wilt innoveren, heb je technologie nodig. Dat is zeker niet minder waar in de socialprofitsector. Maar hoe gaan we om met technologische ontwikkelingen? Halen we er wel alles uit wat erin zit? In deze blogpost werpt Hugo Callens van Socius een blik op de vijf belangrijkste technologietrends die zich het komende jaar aftekenen. Helemaal op maat van sociaal-culturele organisaties.

26 januari 2019
by Hugo Callens
(nl)
Labels:

Veel organisaties in de sociaal-culturele sector zetten in op empowerment. Een vrij moderne methodologie die hier naadloos op aansluit: digital storytelling. Veronique De Leener, directeur van MAKS vzw mag zich samen met haar collega’s een Belgische pionier noemen op vlak van digital storytelling. En dan vooral over hoe ze het inzet als tool om sociale uitsluiting tegen te gaan.  

26 december 2018
by Ronny Leenknegt
(nl)

Via het KA2-partnerschap Hand in Hand van Erasmus+ wisselen vijf Europese organisaties voor een leven lang leren (bibliotheken en centra voor volwasseneneducatie) onderling praktijken uit om hun dienstverlening te verbeteren en toegankelijker te maken voor hun klanten. Zo willen ze onderzoeken welke stappen bibliotheken en centra voor volwasseneneducatie kunnen nemen om uit te groeien tot multifunctionele leercentra. 

30 november 2018
by NSS EPALE Nederland
(nl)

Het project "MeQ: ino - Medienqualifizierung: individuell und organizational [Media training: individu en organisatie]" heeft tot doel de remmingen en angsten te verminderen van werknemers die tot nu toe weinig toegang hebben gehad tot digitaal leren en werken, en hun competenties helpen opbouwen. Hiertoe zijn learning nuggets ontwikkeld om leerlingen te informeren over fundamentele kwesties en ze meer zelfvertrouwen te geven bij het omgaan met digitale media.

30 november 2018
by NSS EPALE Nederland
(nl)
Het is niet altijd eenvoudig om sociale media strategisch en doelgericht in te zetten in het onderwijs of de volwasseneneducatie. Bij veel organisaties die momenteel al sociale media inzetten, zorgt dit vaak (nog) voor problemen en gebeurt het niet strategisch doordacht. Daarom is het nodig dat al deze organisaties een digitale strategie implementeren die invloed heeft op alle onderdelen van de organisatie.
22 februari 2018
by Maximilian Welter
(de)
woensdag 18 december 2019 tot vrijdag 20 december 2019, Spain

2019 2nd International Conference on Future Learning (ICFL 2019)

2019 2nd International Conference on Future Learning (ICFL 2019) will be held in University of Barcelona, Spain during December 18-20, 2019. It aims to be the premier international forum for Future Learning focused researchers, practitioners and industry specialists to present and discuss the latest accomplishments, challenges, and future directions.

donderdag 26 september 2019 tot vrijdag 27 september 2019, Serbia

A 10-a Conferință Internațională privind eLearning 2019

Universitatea Metropolitană din Belgrad, Universitatea Liberă din Olanda și Institutul Matematic al Academiei de Științe din Serbia vă invită să participați la a 10-a Conferință Internațională privind eLearning (Conferința eLearning-2019)

21 mei 2019
by ALEXANDRA DORIN
Labels:
donderdag 13 juni 2019, Germany

#digitalkompetent - Konferenz zu digitalen Kompetenzen in Arbeit und Lernen

Die Digitalisierung verändert die Arbeitswelt grundlegend. Auch Lernen wird zunehmend digitaler. Mitarbeitende, die bisher wenig Kontakt mit Digitalisierung hatten, müssen sich immer mehr mit digitalen Anwendungen in Lernen und Arbeiten auseinandersetzen. Insbesondere neue Kompetenzen im Umgang mit digitalen Veränderungen sind dabei ein Schlüsselfaktor.
maandag 21 oktober 2019 tot woensdag 23 oktober 2019, Turkey

Call for Papers: ADVED 2019- 5th International Conference on Advances in Education and Social Sciences

ADVED 2019- 5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN EDUCATION AND SOCIAL SCIENCES

21-23 October, 2019ISTANBUL, Turkey

Website: http://www.ocerints.org/adved19   

Enquiries: adved19@gmail.com  

Organized by: International Organization Center of Academic Research

CALL FOR PAPERS:

You are invited to participate in ADVED 2019- 5th International Conference on Advances in Education and Social Sciences that will be held in ISTANBUL, Turkey on 21-23 October, 2019.

vrijdag 24 mei 2019, Germany

Abenteuerreise im Internet - WebQuest als didaktisches Modell

Sie verwenden das Internet für die eigene Vorbereitung auf Ihre Veranstaltungen? Und nun überlegen Sie, eine angeleitete Internetrecherche als didaktisches Instrument einzusetzen? Ein WebQuest ist eine geleitete Internetrecherche, die Sie in Ihrer Veranstaltung einsetzen können. Bei einem Workshop können Sie nun alles rund um WebQuests lernen.

Op 13-14 december 2018 vonden de Maastricht Innovation Days (MID2018) plaats. Sofie Cabus van het HIVA (KU Leuven) hield een presentatie over de rol van het hoger onderwijs in het aanbod van continue professionele ontwikkeling aan volwassenen.

Veel instellingen hebben de ambitie hun onderwijs meer op maat aan te bieden. Ze willen het onderwijs beter afstemmen op de wensen van de student. In de whitepaper Onderwijs op maat anno 2016 van SURF (ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland) worden vijf dimensies, onderscheiden over hoe studenten leren en wat ze leren. Deze dimensies kunnen instellingen een handvat bieden voor het ontwikkelen van een eigen visie.
VDAB organiseert workshops digitalisering in de schoonmaak. In de workshops willen ze de huidige en toekomstige digitale werkcontext in de sector van de schoonmaak binnen brengen in de opleiding P(a)ST. Ze willen cursisten digitaal weerbaarder maken, hen de voordelen van digitalisering laten inzien en hen op weg zetten met digitale hulpmiddelen die een meerwaarde hebben in hun toekomstige job als schoonmaker.
Joëlle Verriest van Maks vzw vertelt over de nieuwe methodes die zij gebruiken bij de inclusie van kwetsbare groepen. Het interview is gemaakt door Mediawijs, een Vlaamse organisatie die werkt rond e-inclusie. Joëlle legt het concept digital storytelling uit, de verschillende topics waar je mee kan werken en zij verwijst ook naar de MOOC over digital storytelling van het Europese project Brights die zal starten in februari 2018.
afbeelding van Veerle Vrindts

Viva Las Vega's which is the most active Vegan organization in the Netherlands arranged a training on Digital online marketing at our office for our partner international organizations and volunteers.

Agenda