chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

 
 

E-learning

Lijkt het je wel wat om online getraind te worden door jouw persoonlijke e-coach? Dan hebben wij goed nieuws. De aanmeldingen voor ons e-coachproject zijn geopend! Als taalvrijwilliger word je 6 weken lang begeleid door een e-coach. Zo verbeter jij je coachingsvaardigheden en kun je migranten nog beter ondersteunen. Meer weten? Lees verder en meld je aan!

Het Vlaamse Archief voor Onderwijs (VIAA) organiseert vanaf september samen met het Departement Onderwijs een reeks regionale vormingsdagen voor Het Archief voor Onderwijs. Tijdens hands-on workshops maken leerkrachten en pedagogische begeleiders kennis met het online onderwijsplatform Het Archief voor Onderwijs en de verschillende manieren waarop ze het audiovisueel materiaal kunnen inzetten in de klas of lesgroep. 

In 2018 trekt Vlaanderen naar de stembus. Daarom zet de publieksactie van de Digitale Week 2017 in op e-participatie en democratie. Tijdens de Digitale Week wordt het concept 'twetten' gelanceerd: een samentrekking van Twitter + wet. Door te twetten, kunnen mensen samen brainstormen op Twitter over digitale thema’s die de samenleving beïnvloeden. Vijf politici kregen de vraag om de campagne te trekken en telkens een stelling rond e-beleid te lanceren bij hun volgelingen op Twitter. Minister Sven Gatz trapt af op maandag 22 oktober rond nepnieuws.

Toll-net ontwikkelt samen met CVO Volt een website met educatieve tools. Op de website vind je een overzicht van interessante educatieve tools, waarbij je door middel van filters kan op zoek gaan naar dé geschikte tool. Je vindt er zowel tools voor in de klas als voor online leren.

Vlaams kenniscentrum Mediawijs zoekt voor 15 mei inspirerende e-inclusie-praktijken en projecten om te publiceren op de nieuwe website e-inclusie.be en openbare computerruimte(s) in Vlaanderen om te ontsluiten op een online e-inclusie-kaart.
De eerste vrijwilligers zijn gestart met de e-coachingspilot van Het Begint met Taal. Een vrijwilliger: “Heel handig dat ik opdrachten en coachtips krijg via het internet, die ik in mijn eigen tijd kan doen. Praktisch met een druk gezin ernaast.” De vrijwilligers worden online getraind om hun coachingsvaardigheden te verbeteren. Ervaren e-coach Hatice Türkmen geeft de vrijwilligers feedback. Het e-coachingstraject is ontwikkeld door Het Begint met Taal en Your Solutions.

Sinds 2011 stelt Toll-net een server ter beschikking waarop docenten leerpaden ontwikkelen met Xerte Online Toolkits. Met Xerte kan je zonder enige kennis van html- of xml-code aan de slag om een educatief leerpad te bouwen. Een leerpad bestaat meestal uit tekst, video, interactieve oefeningen en eventueel audio.