chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

 
 

Cultuureducatie

Ben je benieuwd naar het potentieel van verhalen voor jouw werk met migranten en vluchtelingen? Kom op 23 november inspiratie opdoen op de gratis studiedag “Verhalen en vertelkunst in migranten- en vluchtelingenwerk” in landcommanderij Alden Biesen.
Vocvo, het Vlaams Ondersteuningscentrum voor Volwassenenonderwijs, wil meer werk maken van leesbevordering en leesplezier voor laaggeletterde volwassenen i.s.m de centra voor basiseducatie en andere partners in Vlaanderen. Om dit werk in de steigers te zetten, wil Vocvo de praktijk in de centra voor basiseducatie beter leren kennen en input verzamelen voor een concreet plan van aanpak. Daarom vraagt het aan iedereen die betrokken wil worden om een enquête in te vullen.
Elk Vlaams centrum voor volwassenenonderwijs of basiseducatie kan voor 1 juni 2017 een innovatief STEM-klimaatproject indienen en kans maken op een subsidie van 5.000 euro om 2 schooljaren lang te werken aan een project dat 2 belangrijke uitdagingen samenbrengt: STEM en het klimaat.
Vormingscentrum Guislain i.s.m. het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen organiseert een driedaagse bijscholing (op 5, 12 en 19 mei 2017) over islamitische visies op relaties en opvoeding. (Te) vaak worden ‘Westerse’ en ‘moslim’-gezinnen gezien als tegenpolen. Natuurlijk verschillen gezinnen in hun denken over opvoeding en relaties. Maar hoe belangrijk zijn de verschillen en hoe gaan we daar mee om? Hoe verhogen we het wederzijds begrip en verlagen we de drempel naar een passender hulpverlening voor alle gezinnen? Op elke dag staat één thema centraal.