chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

 
 

Leermiddel

Digitaliseringsagenda voor onderwijs en vorming

Taal: NL

Gepost door Karine Nicolay

De Vlor (Vlaamse Onderwijsraad) en de SERV (Socio-Economische Raad Vlaanderen) roepen gezamenlijk op om werk te maken van een digitaliseringsagenda voor onderzoek, onderwijs en vorming.

De resultaten van de OESO Skills Review Vlaanderen, de inzichten uit het transitiegebied ‘levenslang leren en de dynamische levensloopbaan’ (Visie 2050), de recente werkzaamheden van de SERV in verband met digitalisering en de VLOR-adviezen over ICT-integratie in het leerplichtonderwijs en digitaal leren in het hoger onderwijs en de nog op te starten strategische verkenning van de Vlor over digitalisering van onderwijs kunnen daarbij inspireren. Een leercultuur realiseren om stevig te staan als burgers in een digitale samenleving vergt immers een visie, dialoog en gecoördineerde inspanningen van alle betrokkenen.
 
 Deze oproep is aanvullend ten opzichte van de eerder geformuleerde aanbevelingen en de eigen werkzaamheden van de SERV of de Vlor.

 

Auteurs van het materiaal: 
SERV en Vlor
Publicatiedatum:
maandag, 22 april, 2019
Taal van het document
Type materiaal: 
Overig
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn