chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

 
 

Latest content

Genom webbportalen informationsverige.se kan nyanlända och asylsökande hitta kostnadsfri samhällsinformation om bland annat:

Arbete

Utbildning

Boende

Hälso- och sjukvård

Rättigheter

Kommuner

Träna svenska

Material för samhällsorientering

 

Webbportalen är även till för dig som möter nyanlända och asylsökande i ditt yrkesutövande. Informationsverige.se innehåller samverkansytor för personer som arbetar med bland annat samhällsorientering och sfi. Även nya funktioner tillkommer på webbportalen.

Materialen

IT-guide är ett initiativ för unga och äldre med fokus på gemensamt lärande. IT-guiden är en verksamhet där kunniga nyanlända ungdomar lär seniorer att använda datorer , surfplattor och mobiler. Samtidigt lär de unga sig svenska, om Sverige och livet i Sverige nu och då. Det är en vinna-vinna verksamhet och seniorerna  får digital kompetens, social samvaro, kontakt med ungdomar och ökad kulturell kunskap. Läs mer om IT-guide på www.it-guide.se

I april kommer EPALE att rikta särskilt fokus på validering av tidigare lärande. I slutet av april inleds den andra biennalen om validering av tidigare lärande (The 2nd VPL Biennale, extern länk) i Århus i Danmark, som för samman valideringsexperter från hela världen. Inför biennalen har vi publicerat videointervjuer med huvudtalarna. Se intervjuerna här!

Hur ska kunskaper som införskaffats genom arbetslivserfarenhet eller intressen kunna värderas på samma nivå och hålla samma kvalitet som högre utbildning? Denna fråga sysselsätter en grupp forskare från Danmark, Sverige och Finland.

Tänk dig att du, efter tjugo eller trettio års erfarenhet av ett yrke, tvingas fly till ett främmande land. Alla papper som bevisar vad du kan är förlorade. Är all den erfarenhet och kunskap du har samlat på dig förlorad i det nya landet?

Les intervjuet med Raimo Vuorinen, koordinator av det nå avsluttede nettverket ELGPN (European Lifelong Guidance Policy Network), presentert av DialogWeb.

"Som ett projekt inom Erasmus+ tar nu ELPGN:s arbete nu slut, men nätverket och människorna finns kvar och de kan inom olika konstellationer fortsätta att följa upp utvecklingen av livslång vägledning både på en nationell och på en europeisk nivå. I sommar ordnas till exempel den sjätte europeiska vägledningskonferensen i Holland och år 2018 står Estland i turen"

In een notendop

Welkom bij de Nordic Portal die content van de vijf Scandinavische landen bevat.

 Denemarken

 Finland

 IJsland

 Noorwegen

 Zweden

Nordic portal