chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

 
 

Home

Nieuw op EPALE

Naar aanleiding van de Wereldvluchtelingendag van de Verenigde Naties lanceert de Europese Commissie op 20 Juni 2017 het "EU-instrument voor het opstellen van een vaardigheidsprofiel voor onderdanen van derde landen". Het is een off- en online web editor waarmee onderdanen van derde landen hun vaardigheden, kwalificaties en ervaringen duidelijk kunnen presenteren ten behoeve van werkgevers, organisaties die met migranten werken, en aanbieders van onderwijs en opleidingen in de hele Europese Unie.
21 juni 2017
by Chantal PIERLOT
(de)

Het Vlaamse Archief voor Onderwijs (VIAA) organiseert vanaf september samen met het Departement Onderwijs een reeks regionale vormingsdagen voor Het Archief voor Onderwijs. Tijdens hands-on workshops maken leerkrachten en pedagogische begeleiders kennis met het online onderwijsplatform Het Archief voor Onderwijs en de verschillende manieren waarop ze het audiovisueel materiaal kunnen inzetten in de klas of lesgroep. 

Enthousiaste geluiden van de jonge nieuwkomers die meededen aan de groepsbijeenkomsten van ons pilotproject Taal & toekomst bij! De groepsbijeenkomsten maken, naast een-op-eencoaching, deel uit van dit pilotproject van Het Begint met Taal en Taal doet meer, Stichting Piezo, Bibliotheek Oostland en Gilde SamenSpraak Leiden. Een waardevolle aanvulling: alleen al het kennismaken met anderen die tegen dezelfde uitdagingen aanlopen als jij, blijkt een schot in de roos. De groepsbijeenkomsten zijn ontwikkeld in samenwerking met JINC. Meedoen aan de uitrol van dit project? Lees verder en meld je aan. Taal & toekomst wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Fonds21.
Wat zijn de verschillen tussen Het Begint met Taal en Stichting Lezen & Schrijven? En wat is Taal voor het Leven? Hierover krijgen wij vaak vragen. Om hier meer duidelijkheid over te scheppen hebben Het Begint met Taal en Stichting Lezen & Schrijven samen een factsheet opgesteld.
Over een aantal weken loopt de e-coachingspilot van Het Begint met Taal af. De deelnemers van de pilot zijn erg enthousiast. Bovendien is er veel interesse in de landelijke uitrol. Het Begint met Taal sprak met Hatice Türkmen, e-coach vanuit YourSolutions, over dit mooie project.

Kortom

30 jaar Erasmus+

Belangrijkste discussies

25 mei 2017
by:Erdek Public Ed...
(en)
6 Reacties
05 juni 2017
by:Monika Dawid-Sawicka
(pl)
4 Reacties
19 juni 2017
by:Anna Sarnacka-Smith
(pl)
3 Reacties