chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

 
 
We hebben meer dan
54117
leden

Home

Nieuw op EPALE

ECVET moet mensen die beroepsonderwijs of volwasseneneducatie volgen in staat stellen om volledig gebruik te kunnen maken van de door hun behaalde leerresultaten, ongeacht hoe of waar deze resultaten in de Europese Unie (EU) zijn behaald. Weinig ervaring of kennis van ECVET? In dat geval kunt u een webinar terugzien waarin de belangrijkste ECVET-beginselen worden uitgelegd.

Samenvatting van het tweede artikel in de reeks 'Leren in de educatie, Lesgeven, begeleiden en faciliteren.' Dit artikel gaat over de didactiek van gecijferdheid voor volwassen leerders.

18 juni 2019
by NSS EPALE Nederland
(nl)

'Iedereen telt mee', ‘Het moet en kan beter en sneller, ‘maak slim gebruik van de al aanwezige kennis, hulpmiddelen en samenwerking voor meer draagvlak en impact,’: dit was de kern van het pleidooi van diverse partijen die op 11 juni 2019 gezamenlijk een petitie aan de vaste Kamercommissie voor OCW aanboden. 

De SERV roept de Vlaamse overheid op om werk te maken van een e-inclusief digitaliseringsbeleid. Want de digitalisering gaat snel. Voor een grote groep burgers die digitaal niet mee zijn, creëert dat een steeds grotere afstand tot de overheid en de samenleving.