chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

 
 

Home

Nieuw op EPALE

Materialen

Cultuurkuur is het platform waar cultuur en school elkaar vinden. Organisatoren van cultuureducatief aanbod publiceren hun activiteiten en bereiken meteen de juiste doelgroep.
Op vraag van de sector Tweedekansonderwijs (TKO) heeft een onderzoeksgroep een aangepast diagnostisch instrument ontworpen om een aantal cruciale variabelen in kaart te brengen die een rol kunnen spelen bij het succesvol doorlopen van een studiecurriculum. Het theoretische uitgangspunt was daarbij het procesmodel van prestatiemotivatie en faalangst. Dit werd de Vragenlijst Studie- en Examenvaardigheden Levenslang Leren (VaSEV-LLL). VaSEV-LLL is een screeningsinstrument voor alle 'levenslang lerenden' met een beperkte scholing.

EPALE besteedt in heel Europa ook in 2018 maandelijks extra aandacht aan een thema:

De Raad van Europa heeft de toolkit op deze website ontwikkeld (beschikbaar in zeven talen) ter ondersteuning van lidstaten die zich inspannen om de uitdagingen aan te gaan die voortvloeien uit de nooit eerder geziene vluchtelingenstromen.
Minister Van Engelshoven (OCW), minister Koolmees, staatssecretaris Van Ark (beiden SZW) en minister De Jonge (VWS) informeren de Tweede Kamer over de voortgang van de aanpak van laaggeletterdheid via het programma Tel mee met Taal.

Kortom

30 jaar Erasmus+

Belangrijkste discussies

15 november 2017
by:Zsolt Vincze
(en)
78 Reacties
User Default Image
17 november 2017
by:Ewa Maria Grzesiak
(pl)
12 Reacties
User Default Image
16 november 2017
by:Aldis Lazda
(lv)
6 Reacties
User Default Image
25 november 2017
by:Monika Mużyło
(pl)
5 Reacties