chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

 
 

Blogs

De validering van niet-formele en informele competenties c.q. vaardigheden stond niet alleen in het programma voor een leven lang leren (LLL) en de voorlopers daarvan steeds weer centraal, maar heeft ook in het kader van Erasmus+ een hoge prioriteit. Waar zitten de kansen voor verdere ontwikkeling?

Hoe zou de arbeidsmarkt functioneren in 2050? Het is een intrigerende en moeilijke vraag om op te antwoorden. In projectiemodellen kost het al de grootste moeite om een adequaat en accuraat beeld te schetsen van wat ons in 2020 of 2025 te wachten staat, laat staan dat we goed kunnen inschatten hoe het over 33 jaar – in 2050 – zal zijn. De peildatum is te ver weg, de onbekenden en onzekerheden zijn talrijk.

21 april 2017
by Sarah Vansteenkiste
(nl)
Het Vlaams ondersteuningscentrum voor het volwassenenonderwijs (Vocvo) organiseert opnieuw zijn uitwisseldag voor de volwasseneneducatie. EPALE sprak met enkele mensen die vorig jaar een presentatie gaven of een workshop organiseerden. Een overzicht vind je in dit nieuwe EPALE e-zine 'Leren van elkaar'.
19 april 2017
by Karine Nicolay
(en)
2 Reacties