chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

 
 

Blogs

In de wereld van het gesproken woord lopen niet-horenden tegen grote obstakels aan. Hun taal is de gebarentaal, die een geheel eigen grammatica en woordenschat kent. Voor niet-horenden is gesproken taal in de meeste gevallen een 'vreemde taal', zij het dat gesproken en gebarentalen heel anders van elkaar verschillen dan gesproken talen onderling.
12 december 2017
by NSS EPALE Nederland
(nl)
Het nieuwe decreet voor het sociaal-cultureel volwassenenwerk neemt het civiel perspectief als eerste uitgangspunt, zo staat er in de memorie van toelichting. Daarmee plaatst de Vlaamse overheid de sector van het sociaal-cultureel volwassenenwerk in het hart van de democratische samenleving. In dit blogbericht van Gui Van den Eeckhaut van Socius legt hij uit waarom de overheid dit doet, waar de term ‘civiel perspectief’ vandaan komt en welke betekenis je eraan kan geven in de context van het sociaal-cultureel volwassenenwerk.
9 december 2017
by Ronny Leenknegt
(nl)
In dit blogbericht van Ronny Leenknegt over de dialoogtekst ‘Rethinking Education. Towards a global common good?’ van UNESCO, kom je meer te weten over de humanistische kijk op leren. Deze visie overstijgt de economisch finaliteit van leren en zet in op competenties en vaardigheden die mensen nodig hebben in een rechtvaardige en duurzame samenleving. Ronny volgt de internationale ontwikkelingen inzake levenslang en levensbreed leren op de voet op bij Socius en is daar jouw aanspreekpunt als je met je organisatie de landsgrenzen wil oversteken.
9 december 2017
by Ronny Leenknegt
(nl)
Internet is een mensenrecht. Althans, dat beweert de VN al sinds 2011. Niet zo voor gevangenen die opnieuw studeren, zo blijkt. Die moeten het met alleen boeken doen, want internet is er niet toegestaan. Matthias Dobbelaere van deJuristen probeert zich een leven voor te stellen zonder internet. Zijn ethisch kompas draaide daardoor overuren. Hij schreef er een blog over.
3 december 2017
by Karine Nicolay
(en)