chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

 
 

Blogs

De wereld van educatie en vorming is volop in beweging. "Willen we als sociaal-culturele organisatie de diversiteit van het nieuwe leren omarmen, dan moeten we ons niet enkel richten op klassieke face-to-face leeractiviteiten zoals cursussen en studiedagen, maar een digitaal leerlandschap opbouwen waarin mensen op verschillende manieren kunnen leren", zegt Hugo Callens van Socius. "Dat houdt niet per se in dat we onze bestaande werkwijzen volledig over boord zetten, wel dat we daaromheen nieuwe strategieën, methoden en modellen ontwikkelen."
23 juni 2017
by Karine Nicolay
(en)
Naar aanleiding van de Wereldvluchtelingendag van de Verenigde Naties lanceert de Europese Commissie op 20 Juni 2017 het "EU-instrument voor het opstellen van een vaardigheidsprofiel voor onderdanen van derde landen". Het is een off- en online web editor waarmee onderdanen van derde landen hun vaardigheden, kwalificaties en ervaringen duidelijk kunnen presenteren ten behoeve van werkgevers, organisaties die met migranten werken, en aanbieders van onderwijs en opleidingen in de hele Europese Unie.
21 juni 2017
by Chantal PIERLOT
(de)
Op dinsdag 13 juni 2017 woonde Hars Harmen Smet van Brussels Education Center, samen met Jill Peiffer, directeur van Epos Vlaanderen, de viering bij van 30 jaar Erasmus+ in het Europees Parlement in Straatsburg. Daar werd meermaals herhaald dat naast de jeugdwerking er meer budget dient te gaan naar Lifelong Learning, iets wat hij als medewerker van een centrum voor volwassenenonderwijs natuurlijk graag hoorde! Een verslag van de viering.
15 juni 2017
by Hans Smet
(nl)
1 Reacties