chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

 
 

Nieuws

Lees ik genoeg met mijn cursisten? Laat ik kansen liggen? Plezier beleven aan lezen, hoe kan dat met mijn cursisten? Waar vind ik materiaal voor mijn lessen? Leesplezier, wat is dat juist? Is leesplezier voor iedereen mogelijk? Waar vind ik inspiratie? Wat kan mijn centrum voor basiseducatie doen? Houden deze vragen je wel eens bezig? Noteer dan in jouw agenda, in het groot, op vrijdag 8 december: 'Dag van het leesplezier'.
Innovatief ondernemen en vooruitdenken, maar met een sociale insteek. Dat doen werkgevers uit de social profit dag in dag uit. Wat maakt deze sociale ondernemingen zo uniek? Op de viering van 20 jaar Verso maken ze de balans op en blikken ze ook vooruit. Hoe willen de partijvoorzitters de social profit ondersteunen? Kom alvast mee van gedachten wisselen en de toekomst bespreken.
Het Agentschap Integratie en Inburgering organiseert voor het eerst de Trefdagen Nederlands als tweede taal (NT2) en maatschappelijke oriëntatie (MO). De leerkrachten NT2 en MO vormen samen de basis voor het inburgeringstraject in Vlaanderen. Zij ontmoeten dezelfde inburgeraars, maar ze ontmoeten zelden elkaar. Daarom wil het AgII hen samenbrengen.
De Vlaamse Onderwijsraad ziet heel positieve basisprincipes in het voorontwerp van decreet betreffende de onderwijsinspectie 2.0. De nieuwe invulling van de opdrachten van de inspectie erkent de onderwijsinstellingen als de centrale actoren om een kwaliteitsbeleid uit te tekenen. Lees hier het advies aan de Vlaamse Overheid.
De Trefdag sociaal-cultureel werk is hét jaarlijkse inspiratie- en ontmoetingsevenement voor alle professionals uit de sector van het sociaal-cultureel volwassenenwerk. Op het programma: 14 sprekers die stuk voor stuk de samenleving kunnen lezen, die je zullen triggeren en die met alternatieven op de proppen komen voor de samenleving van morgen. Welkom op 16 november in de Koninklijke Bibliotheek in Brussel!