chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

 
 

Evenementen

Древният тракийски дух ще бди над сектора за учене на възрастни през 2019 година

Gepost door Zhuliyan GOCHEV 2 maanden 2 weken geleden

donderdag 18 april 2019 tot vrijdag 19 april 2019
село Старосел, община Хисаря, област Пловдив
,

На 18 и 19 април 2019 г. в село Старосел ще се проведе Пролетната работна среща на Координационния съвет на Националната платформа „Обединени за ученето на възрастни“.

В срещата ще участват представители на цялата координационна инфраструктура, създадена в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни. По-специално това ще бъдат представителите на държавата и социалните партньори от Националната координационна група за учене през целия живот и 28 областни координатори за учене през целия живот.

На срещата ще бъде представена актуална информация за развитието на сектора. По-специално тя ще включва степента на изпълнение на националните стратегически цели за учене през целия живот, изпълнението на Европейската програма за учене на възрастни за периода 2018-2019 година и нейните нови приоритети за 2020-2021 година.

Членовете на Съвета ще се включат във финалното обсъждане на консултативния документ с работно заглавие „Пътища и мерки за повишаване на уменията на възрастните“, а областните координатори за учене през целия живот ще бъдат активирани за създаването на областни координационни групи.

Спазвайки традицията, утвърдена при провеждането на всички събития на националния координатор за учене на възрастни, работната среща предвижда членовете на Съвета да участват в учебен ден. Предвижда се той да бъде свързан с традициите на този български край и да представи по подходящ начин уменията на древните траки, съхранени и пренесени през вековете.

Събитието се осъществява по Проект № 592041-EPP-1-2017-1-BG-EPPKA3-AL-AGENDA „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни”, изпълняван от Министерството на образованието и науката и съфинансиран от Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм +”.

Primaire taal:
Type evenement: 
Conferentie
Deelnamekosten: 
Nee
Online evenement: 
Nee
Georganiseerd door: 
Екипът на националния координатор за учене на възрастни
Type organisator: 
Ander evenement
Contactgegevens: 
Валентина Дейкова - национален координатор за учене на възрастни, v.deikova@mon.bg
EU projectnr.: 
Проект № 592041-EPP-1-2017-1-BG-EPPKA3-AL-AGENDA
Aantal afgevaardigden: 
< 100
Doelgroep: 
Netwerken & organisaties voor volwassenenonderwijs
Behandelde thema:
Doelstellingen: 
Представяне на актуалното състояние и перспективите пред политиките за учене през целия живот и политиките за учене на възрастни
Verwachte leerresultaten: 
Координирани действия на представителите на заинтересованите страни, представени в състава на Координационния съвет на Националната платформа "Обединени за ученето на възрастни".
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn