chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

 
 

Home

Nieuw op EPALE

Van 24 tot 28 april organiseerde het Vlaamse Ondersteuningscentrum voor Volwassenenonderwijs (Vocvo) een internationale trainingsweek onder de titel 'Education behind Belgian Bars'. Negentien mensen van zes landen namen eraan deel. Tijdens de training kregen ze een idee over hoe onderwijs in de gevangenis in België georganiseerd is. Er stonden bezoeken aan vier gevangenissen op het programma: Mechelen, Antwerpen, Beveren en Leuven. Alle deelnemers deelden met elkaar hoe onderwijs in de gevangenis in hun land in zijn werk gaat.

EPALE België en het LEK-AE project nodigen alle Belgische leerkrachten, trainers en begeleiders in de volwasseneneducatie en voortgezette beroepsopleiding uit om op 5 oktober 2017 World Teachers' Day te komen vieren. Dit jaar onder het thema: "Let Belgium know about adult learning". Op World Teachers' Day teachers krijgen alle leerkrachten de erkenning die ze verdienen voor hun bijdrage aan de maatschappij.
De wereld van educatie en vorming is volop in beweging. "Willen we als sociaal-culturele organisatie de diversiteit van het nieuwe leren omarmen, dan moeten we ons niet enkel richten op klassieke face-to-face leeractiviteiten zoals cursussen en studiedagen, maar een digitaal leerlandschap opbouwen waarin mensen op verschillende manieren kunnen leren", zegt Hugo Callens van Socius. "Dat houdt niet per se in dat we onze bestaande werkwijzen volledig over boord zetten, wel dat we daaromheen nieuwe strategieën, methoden en modellen ontwikkelen."
23 juni 2017
by Karine Nicolay
(en)
'Taalrijk' leren en werken bij Croissanterie de Premier in Heerenveen.

Kortom

30 jaar Erasmus+

Belangrijkste discussies

05 juni 2017
by:Monika Dawid-Sawicka
(pl)
4 Reacties
19 juni 2017
by:Anna Sarnacka-Smith
(pl)
3 Reacties
15 juni 2017
by:Anna Sarnacka-Smith
(pl)
3 Reacties
21 juni 2017
by:Beata Ciężka
(pl)
3 Reacties