chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

 
 
We hebben meer dan
54089
leden

Home

Nieuw op EPALE

'Iedereen telt mee', ‘Het moet en kan beter en sneller, ‘maak slim gebruik van de al aanwezige kennis, hulpmiddelen en samenwerking voor meer draagvlak en impact,’: dit was de kern van het pleidooi van diverse partijen die op 11 juni 2019 gezamenlijk een petitie aan de vaste Kamercommissie voor OCW aanboden. 

De SERV roept de Vlaamse overheid op om werk te maken van een e-inclusief digitaliseringsbeleid. Want de digitalisering gaat snel. Voor een grote groep burgers die digitaal niet mee zijn, creëert dat een steeds grotere afstand tot de overheid en de samenleving.

De Vlaamse regering heeft het volwassenenonderwijs hervormd om de werking te professionaliseren. De centra zijn verplicht een hoger minimumaantal cursisten te hebben waardoor het aantal centra in Vlaanderen vanaf 1 september halveert. De hervorming van het volwassenenonderwijs moet de centra meer zichtbaarheid geven, een duidelijke plaats in het onderwijsveld en meer slagkracht.