chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Electronic Platform for Adult Learning in Europe

 
 

Home

Latest Content

Godt utbytte av karriereveiledning i mottak i Norge

– Å etablere karriereveiledning i integreringsmottak ble beskrevet som å ro mens båten bygges, sier Anette Vaage Slåtto ved Karrieresenteret Vestfold. Ett år etter oppstarten kan Vestfold og fem andre karrieresentre slå fast at arbeidet gir resultater.

Flerspråklige nyheter med norskopplæring (TV2 skole)

TV2 skole hadde sendinger om Stortingsvalget i Norge 2017 på åtte språk. Sendingen startet mandag 4. september og er tilgjengelige på norsk, engelsk, dari, pashto, somali, arabisk, tigrinja og kurdisk kurmandji.

Satsingen på flerspråklige nyheter støttes over statsbudsjettet via Kompetanse Norge og sendes hver 14. dag. Til alle sendingene er det læringsaktiviteter knyttet til norskopplæring. Tilbudet er gratis.

Regnesjekken

Regnesjekken er en selvvurderingsjekk som består av 34 spørsmål.

Kompetanse Norge har utviklet Regnesjekken som ett av flere kartleggingsverktøy som du finner på nettstedet www.kompetansenorge.no/kompetanseporten. Andre verktøy er en kort lesetest, datasjekk og Lese- og skrivesjekken.

Kompetanse Norge har utviklet Regnesjekken på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. Kompetanse Norges jobber for at færrest mulig står utenfor arbeids- og samfunnslivet.

Er du en god leser? Vi bruker lesekompetanse i mange sammenhenger, for eksempel på jobb, i kurs og utdanning eller når vi hjelper barn med lekser.

I Norge får 178 virksomheter penger til opplæring av sine ansatte i grunnleggende digitale ferdigheter. Kunnskapsminister Henrik Asheim besøkte én av virksomhetene som får tildelt midler.

Over 20 prosent av i de som er i arbeid trenger påfyll av ikt-kompetanse, viser OECDs internasjonale undersøkelse av voksnes ferdigheter, PIAAC. Grunnleggende digitale ferdigheter trengs av alle på arbeidsplassen, og strekker seg helt fra tekstbehandling, sms og e-post, til nettvett og sikker lagring av data.

In a Nutshell

30 years of Erasmus+

Top Discussions

09 October 2017
by:Tiina Tambaum
(et)
9 Kommentarer
05 October 2017
by:Maximilian Göllner
(de)
8 Kommentarer
25 September 2017
by:Renata Wrona
(pl)
8 Kommentarer