chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Electronic Platform for Adult Learning in Europe

 
 

Home

Latest Content

Kompetanse Norges virksomhetsbarometer, som ble gjennomført våren 2017 med 3000 respondenter, viser at det er en stor etterspørsel etter videregående yrkesfag og fagskole blant norske virksomheter. Behovet for personer med yrkesfaglig bakgrunn er størst i privat sektor. Les mer

I budsjettforslaget for 2018 har regjeringen satt av 25 millioner kroner til karriereveiledning. Med en ny e-veiledningstjeneste skal vi utvikle et helhetlig karriereveiledningstilbud, sier kunnskapsministeren.

Kompetanse Norge fått ansvaret for å koordinere Erasmus+ prosjektet VISKA (Visible Skills of Adults). Målet er å synliggjøre og vurdere realkompetansen til asylsøkere for å bidra til raskere integrering i deres nye hjemland.

Gjennom VISKA-prosjektet skal asylsøkere få en brattere læringskurve, og komme seg raskere inn i arbeidslivet.

Kompetanse Norges virksomhetsbarometer 2017 viser at det udekkede kompetansebehovet i norske virksomheter har økt med seks prosentpoeng fra i fjor til i år. 40 prosent av respondentene i årets undersøkelse svarte at de har et udekket kompetansebehov. Økningen i udekket kompetansebehov har skjedd i privat og frivillig sektor. Det er etterspørselen etter videregående yrkesfag, fagskole og høyere utdanning som øker.

Årets virksomhetsbarometer fra Kompetanse Norge viser at en stor andel av norske virksomheter har en eller flere ansatte i opplæring. Ikke-formell opplæring er det mest utbredte opplæringstiltaket. Offentlige virksomheter deltar relativt mer i opplæring enn det private virksomheter. Virksomheter som har et udekket kompetansebehov, har større sannsynlighet for å delta i opplæring enn virksomheter med dekket kompetansebehov.

In a Nutshell

30 years of Erasmus+

Top Discussions

User Default Image
17 November 2017
by:Ewa Maria Grzesiak
(pl)
12 Kommentarer
User Default Image
25 November 2017
by:Monika Mużyło
(pl)
5 Kommentarer
24 November 2017
by:Iwona Buks
(pl)
4 Kommentarer
22 November 2017
by:Beata Jurkowicz
(pl)
3 Kommentarer