chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Pjattaforma Elettronika għat-Tagħlim għall-Adulti fl-Ewropa

 
 

Kalendarju

Tænketanken DEAs årsdag 2019: Hvor er visionerne for de videregående uddannelser?

Mibgħuta minn Emil Thirup-Sorknæs 2 xhur 1 Ġimgħa ilu

Il-Ħamis 9 Mejju 2019
København
,

Fra Tænketanken DEAs hjemmesiden: https://dea.nu/

Danmark er en søfartsnation. Fra vikingerne til Mærsk er vi præget af det blå hav omkring os. Men vi er i lige så høj grad et land med stolte uddannelsestraditioner. Vi er også et land, som andre lande kigger på med misundelse – for vores uddannelser uddanner stærke, kritiske og selvstændige borgere.  

Så der er meget godt at tage udgangspunkt i. Men det er som om, at vi i de senere år har haft svært ved at finde den fælles kurs – eller visioner om man vil – for den samlede videregående uddannelsessektor. Fra optimismen og troen på betydningen af forskning og uddannelse med en saltvandsindsprøjtning på 43 mia. kr. i 2006 til en uddannelsespolitik, hvor besparelser, fremdrift, omprioritering og uddannelsesloft præger debatten.   

Som samfund har vi brug for en samtale om, hvor vi vil hen med den samlede videregående uddannelsessektor. Hvordan bygger vi ovenpå de stærke pædagogiske traditioner? Hvordan genskaber vi den politiske tillid til de videregående uddannelser, så de kan eksperimentere og udvikle uddannelseskvaliteten til mange flere unge? Hvordan går vi fra konkurrence til samskabelse til glæde for hele samfundet? 

Vi skal tilbage til det udgangspunkt, hvor de videregående uddannelser blev set som et omdrejningspunkt, fordi de bidrager til den vækst, den velfærd og de livsmuligheder, vi let kommer til at tage for givet. Men det kræver en åben og ærlig debat om, hvad der skal til for, at vi sammen kan runde Kap Det Gode Håb.   

Vær med til at rebe sejlene, når Tænketanken DEA holder Årsdag den 9. maj 2019 kl. 13.00-16.30 og stiller skarpt på visioner for de videregående uddannelser i Danmark. 

Lingwa primarja:
Tip ta' avveniment: 
Konferenza
Ħlas mitlub għall-attendenza: 
Le
Data ta' għeluq għar-reġistrazzjoni: 
08/04/2019
Avveniment online: 
Le
Organizzat minn: 
Tænketanken DEA
It-tip ta' organizzatur: 
Avveniment ieħor
Tema indirizzata:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn