chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Pjattaforma Elettronika għat-Tagħlim għall-Adulti fl-Ewropa

 
 

Kalendarju

Древният тракийски дух ще бди над сектора за учене на възрастни през 2019 година

Mibgħuta minn Zhuliyan GOCHEV 1 xahar 1 Ġimgħa ilu

Il-Ħamis 18 April 2019 to Il-Ġimgħa 19 April 2019
село Старосел, община Хисаря, област Пловдив
,

На 18 и 19 април 2019 г. в село Старосел ще се проведе Пролетната работна среща на Координационния съвет на Националната платформа „Обединени за ученето на възрастни“.

В срещата ще участват представители на цялата координационна инфраструктура, създадена в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни. По-специално това ще бъдат представителите на държавата и социалните партньори от Националната координационна група за учене през целия живот и 28 областни координатори за учене през целия живот.

На срещата ще бъде представена актуална информация за развитието на сектора. По-специално тя ще включва степента на изпълнение на националните стратегически цели за учене през целия живот, изпълнението на Европейската програма за учене на възрастни за периода 2018-2019 година и нейните нови приоритети за 2020-2021 година.

Членовете на Съвета ще се включат във финалното обсъждане на консултативния документ с работно заглавие „Пътища и мерки за повишаване на уменията на възрастните“, а областните координатори за учене през целия живот ще бъдат активирани за създаването на областни координационни групи.

Спазвайки традицията, утвърдена при провеждането на всички събития на националния координатор за учене на възрастни, работната среща предвижда членовете на Съвета да участват в учебен ден. Предвижда се той да бъде свързан с традициите на този български край и да представи по подходящ начин уменията на древните траки, съхранени и пренесени през вековете.

Събитието се осъществява по Проект № 592041-EPP-1-2017-1-BG-EPPKA3-AL-AGENDA „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни”, изпълняван от Министерството на образованието и науката и съфинансиран от Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм +”.

Lingwa primarja:
Tip ta' avveniment: 
Konferenza
Ħlas mitlub għall-attendenza: 
Le
Avveniment online: 
Le
Organizzat minn: 
Екипът на националния координатор за учене на възрастни
It-tip ta' organizzatur: 
Avveniment ieħor
Dettalji ta' kuntatt: 
Валентина Дейкова - национален координатор за учене на възрастни, v.deikova@mon.bg
Proġett tal-UE Nru.: 
Проект № 592041-EPP-1-2017-1-BG-EPPKA3-AL-AGENDA
Numru ta' delegati: 
< 100
Grupp fil-mira: 
Netwerks u organizzazzjonijiet tat-Tagħlim tal-adulti
Tema indirizzata:
Miri u objettivi: 
Представяне на актуалното състояние и перспективите пред политиките за учене през целия живот и политиките за учене на възрастни
Riżultati tat-tagħlim mistenni: 
Координирани действия на представителите на заинтересованите страни, представени в състава на Координационния съвет на Националната платформа "Обединени за ученето на възрастни".
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn