chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Piattaforma elettronica per l'apprendimento degli adulti in Europa

 
 

Newsroom

Omfattende forskning i folkeoplysning

20/05/2019
Lingua: DA

Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS) har skabt en ny, nordisk database over folkeoplysningsforskere.

Selvom forventningerne ikke var store, da projektet gik i gang, er det lykkedes de to udviklingskonsulenter fra DFS, Celia Skaarup og Stine Hohwü-Christensen, at kortlægge 80 forskere og 370 forskningsartikler. Et overraskende omfattende resultat ifølge udviklingskonsulenterne selv. 

Indholdet i databasen er endda begrænset af nogle forskellige parametre som Celia Skaarup og Stine Hohwü-Christensen havde sat op - herunder at der kun skulle være nulevende, aktive forskere repræsenteret samt at hver enkelt forsker skulle  acceptere at indgå i databasen.

 

Arbejdet med databasen har også kortlagt hvilke områder, der primært fokuseres på i folkeoplysningsforskningen. Helt i toppen ligger "Ideer og tænkere" og "Historien og forskellige typer folkeoplysningsorganisationer", men også emner som "Pædagogik og didaktik" samt "Migration og integration" er repræsenteret.

Læs mere om databasen på DFS' hjemmeside her: www.dfs.dk

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn