chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja

 
 

Munkahelyi tanulás

A Békés Megyei Kormányhivatal koordinálásában 2015. december 1. és 2017. november 30. között valósult meg a „Work-based Learning in CVET – Munkaalapú tanulás a felnőttképzésben” című ERASMUS+ program KA2 Stratégiai Partnerségek típusú projekt. A Békés Megyei Kormányhivatal által vezetett nemzetközi konzorcium a projekt megvalósítója, amely két magyarországi, egy finnországi, egy olaszországi és egy németországi partnerből állt.

2017. október 19-én tartotta a "Work-based learning in CVET" - "Munkaalapú tanulás a felnőttképzésben" című projekt II. multiplikációs rendezvényét a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabán. A 2017-ben záruló kétéves projekt célja a felnőttek szakképzésében alkalmazható munkaalapú képzés komplex módszertanának kidolgozása volt.

A következő időszakban már nem a vállalkozások munkaerő-problémái vagy a technológiai fejlesztésekkel kapcsolatos kérdések, hanem egyre inkább a dolgozók, a humán erőforrás kerül a középpontba. A hosszú távú, széles körű tudás elsajátítása jelenti ma már az utat a magas hozzáadott érték előállításához, ezzel pedig a versenyképesség növeléséhez. A következő években a munkaadóknak és a munkavállalóknak egyebek mellett a tudáskompetenciák fejlesztése lesz a legfontosabb feladat.

Pauer László készített anyag az „elearning.co.hu" az AR Tudásmenedzsment szakmai blogján érhető el.

Megszereztél egy új képességet az elmúlt év során? Esetleg magadtól tanulmányoztál egy témát, hogy kompetensebb legyél? Malcolm Knowles szerint ahogy az emberek érnek, úgy lesznek egyre inkább önvezéreltek a képességek és a tudás megszerzésének érdekében.