chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Az európai felnőttképzés elektronikus platformja

 
 

Minőségbiztosítás

Az iTStudy Hungary Oktatóközpont által koordinált "Nyílt forrású minőségbiztosítási eszköztár európai szakképző intézmények számára" című Erasmus+ projekt elnyerte a "Példa jó gyakorlatra" minősítést. A projekt weboldalán négy nyelven elérhető az az elektronikus kézikönyv, amely szakképző intézményeknek nyújt gyakorlati útmutatót a minőségirányítási rendszer kialakításához és működtetéséhez.

Az EPALE Magyarország webináriuma az EBSN közreműködésével 

Az új technológiák megjelenése nem csak a munka világára és a szabadidő eltöltésére van hatással, de megváltoztatja a felnőttek tanulási 

szokásait is. A felnőttek digitális kompetencia fejlesztésével foglalkozó oktatóknak így új szemszögből kell megközelíteniük a résztvevők élethelyzeteit, tanulási igényeit és az oktatásba bevont digitális eszközök körét is.

Mi az Erasmus+ célja a felnőtt tanulás területén? 

  • A felnőttkori tanulás minőségének javítása,
  • felnőttkori tanulás  területén dolgozók szakmai fejlődésének támogatása,
  • a felnőtt tanulók elhelyezkedési esélyeinek növelése és a sikeres élethez szükséges készségeik fejlesztése,
  • az európai együttműködések elindítása, megerősítése.

Ki pályázhat a programban?

Bármely intézmény, mely a felnőttoktatás (elsősorban nem formális), felnőttkori tanulás területén aktív.

Lezárult az OpenQAsS Erasmus+ projekt, amelynek célja ingyenes tananyagok, informatikai eszközök fejlesztése volt szakképző és felnőttképző intézmények számára. A fejlesztésben öt ország (Magyarország, Spanyolország, Olaszország, Egyesült Királyság, Írország) szakemberei vettek részt, a koordinátor a magyar iTStudy Hungary Oktató és Kutatóközpont volt.

Milyen jelentősége van a Nemzeti Képesítési Keretrendszernek (NKK)? Hogyan mérhetjük és értékelhetjük a hatását?

A Nemzeti Képesítési Keretrendszereket Európa-szerte gyorsan kifejlesztették. A legújabb eredményeket igazolja a politikai döntéshozók és szakemberek  velük kapcsolatos egyre növekvő érdeklődése.  Az esemény célja ösztönözni a nyitott és kritikai véleményalkotást az NKK jelenlegi és jövőbeli szerepéről. 

Tisztelt Kollégák!

Megköszönve eddigi aktivitásukat, az EPALE felület még jobb kihasználása érdekében szeretnénk megkérdezni önöket általános EPALE használati szokásaikról, és igényeikről.

A magyarországi EPALE közösség tevékenységének megerősítése érdekében várjuk javaslataikat a felnőttképzéssel kapcsolatos további vitatémákra, a helyi sajátosságok bemutatására, és a személyes aktivitás növelésére.

Idén második alkalommal rendezik meg a magyar szakképző intézmények és a csatlakozó vállalkozások a Szakmák Éjszakája rendezvényt, 2017 április 21-én 18 és 22 óra között. Idén, határainkon innen és túl, közel félezer helyszínen várjuk mindazokat, akik érdeklődnek a szakmák és a szakképzés világa iránt, több, mint 4500 programmal. A rendezvényen a részvétel minden esetben díjtalan, azonban bizonyos esetekben regisztrációhoz kötött, a részletekért kérjük keresse fel a http://szakmakejszakaja.hu/ honlapot.

Egy nemzetközi vizsgálat, ami 13 minőségbiztosítási rendszert hasonlított össze, elismerő tanúsítványt adott az osztrák minőségbiztosítási keretrendszernek, az Ö-Certnek. A szakértők a minőségbiztosítási keretrendszer jövőjét egy konferencia keretén belül vitatták meg.

Az Európai Bizottság március 15-én és 16-án konferenciával ünnepelte Brüsszelben az Európai Képesítési Keretrendszer (EKKR) fennállásának tizedik évfordulóját, ahol kiemelt szerep jutott a Cedefopnak.

A Cedefop az 1980-as évektől kezdve dolgozik a képesítések átláthatóságán és elismerésén, és segítette a 2008-ban elfogadott és 2017-ben felülvizsgált EKKR kialakítását. Az EKKR hosszú távú prioritása az európai képesítések átláthatóságának és összehasonlíthatóságának erősítése, támogatva ezáltal a diákok és a munkavállalók nemzeti és inté

9 július 2018
by Zsuzsa Török
(hu)
Az európai ifjúsági munkanélküliség visszaszorításához újszerű gondolkodásra van szükség. Több fiatalnak van szüksége oktatásra; mind a tehetősebb, mind a kiszolgáltatott helyzetben lévő fiataloknak készen kell állniuk arra, hogy oktatásban részesüljenek és munkát találjanak. De hogyan? Négy skandináv oktatási és pályaorientációs intézménynek támadt egy ötlete: egy sikeres pedagógiai módszerrel, a konzekvenciális pedagógiával erősítik a fiatalok pályaorientációját.

Az oktatói szakma nem szabályozott szakma Európában, és bárki elkezdhet oktatóként tevékenykedni. Oktatók valamennyi európai országban léteznek. Mindennapi tevékenységeik során ugyanazokat a képességeket használják. Némelyikük különféle okokból hozzáértőbbek, mint mások. Hogyan tudják ezt könnyen bizonyítani?

11 június 2018
by Györgyi Bajka
(hu)
Az információ, tanácsadás és útmutatás biztosításának jelenlegi kihívása, hogy miként tegyük a helyére a minőség átfogó megközelítéseit, mondta Mika Launikari, a finnországi Nemzetközi Mobilitás Központ CIMO/Euroguidance, munkatársa.
Az Európai Szakszervezeti Szövetség nemrég egy sor minőségügyi szabványt és minőségügyi feltételt javasolt a gyakorlati képzéshez egy új tanulmányban. Bár a gyakorlati képzés utáni érdeklődés „aranykorát“ éljük, meg kell teremtenünk a gyakorlati képzési stratégia megvalósításának „aranykorát“ – írja Jeff Bridgford, a London Kings' College munkatársa.
Az EPALE június 13 és 17 között a projektekre és partnerségekre koncentrál. Bemutatjuk az együttműködés pár nagyszerű példáját, gyakorlati javaslatokat, jó gyakorlatokat és eset tanulmányokat szerte Európából. Kísérjen minket figyelemmel, hogy megismerje az érdekes tartalmakat, amiket ezen a héten teszünk közzé.
13 június 2016
by Györgyi Bajka
(hu)
kedd 28 május 2019, Lithuania

„SUMANI SPECIALIZACIJA IR SIDABRINĖ EKONOMIKA: SINERGIJA IR ATSKIRTYS (Sveikatos technologijų ir biotechnologijų kryptis)“

Lietuvos inovacijų centras, siekdamas prisidėti prie sidabrinės (t. y. orientuotos pagyvenusių žmonių poreikius) ekonomikos augimo skatinant inovacijas bei naujų produktų ir paslaugų vystymą, nuoširdžiai kviečia Jus ir Jūsų kolegas dalyvauti dviejų renginių-diskusijų cikle, skirtame surasti inovatyvius visuomenės senėjimo problemų sprendimų būdus.  

hétfő 24 június 2019 - kedd 25 június 2019, United Kingdom

AELP Annual Conference 2019 – Skills for better productivity and social mobility

The Association of Employment and Learning Providers (AELP) Conference 2019 will take place at the Park Plaza in London from 24 June to 25 June. The focus of the event will be on debating whether all levels of post-16 learning are truly open to everyone. Quality assurance methods for apprenticeships will be given special focus due to the fact that programme assessment in apprenticeship programmes are facing growing concern in terms of their capacity and consistency. There will also be the opportunity to attend a four-course gala dinner evening at an additional cost. 

hétfő 21 október 2019 - szerda 23 október 2019, Turkey

Call for Papers: ADVED 2019- 5th International Conference on Advances in Education and Social Sciences

ADVED 2019- 5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN EDUCATION AND SOCIAL SCIENCES

21-23 October, 2019ISTANBUL, Turkey

Website: http://www.ocerints.org/adved19   

Enquiries: adved19@gmail.com  

Organized by: International Organization Center of Academic Research

CALL FOR PAPERS:

You are invited to participate in ADVED 2019- 5th International Conference on Advances in Education and Social Sciences that will be held in ISTANBUL, Turkey on 21-23 October, 2019.

szerda 17 április 2019 - csütörtök 18 április 2019, Slovakia

Expert Educational Conference for Adult Learners

Všetci vieme, že slovenské školstvo potrebuje podporu. Patríme k iniciatíve, ktorá pomáha vylepšovať prostredie škôl a ponúka alternatívu vzdelávacieho systému a rozvoj ľudí v ňom. Odborným garantom konferencie je Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně - Fakulta managementu a ekonomiky.

kedd 17 szeptember 2019, Estonia

Õppematerjalide loomine digivahenditega

"Õppematerjalide loomine digivahenditega" koolitusel õpid, kuidas luua kaasaegseid, eesmärgipäraseid ja mitmekülgseid õppematerjale, mida saad kasutada õppe erinevates etappides (nt rühmatöödes, arutelu soodustamisel, teooria tutvustamisel), ja mis toetavad õppimist.

Kvaliteetsete õppematerjalide loomisel tuleb koolitajal arvestada nii õppijate eripära, täiskasvanu õppimise põhimõtteid kui ka tehnilise kirjutamise eeskirju. Koolitusel saad ülevaate kõikidest neist teemadest ning lood praktilise tegevuse käigus erinevaid digivahendeid kasutades uusi õppematerjale.

hétfő 1 július 2019 - szerda 3 július 2019, Spain

EDULEARN19 (11th annual International Conference on Education and New Learning Technologies)

You are invited to join the 11th edition of EDULEARN (11th annual International Conference on Education and New Learning Technologies) that will be held in Palma de Mallorca (Spain) on the 1st, 2nd and 3rd of July 2019.

This conference will be the best opportunity to present and share your experiences in the fields of Education and New Learning Technologies in a multicultural and enriching atmosphere.

Every year, EDULEARN brings together over 800 delegates from 80 different countries.

There will be 3 presentation formats: Oral, Poster or Virtual.

péntek 1 március 2019, Hungary

XIX. Auditori Tapasztalatcsere (ERFA)

Szeretettel és tisztelettel meghívjuk a TEQUA Akadémia XIX. Auditori Tapasztalatcsere rendezvényére, melyet 2019. március 1-én (pénteken) 9 órától az Anna Hotel Budapest (1115 Budapest, Kelenföldi út 1-13.) különtermében tartunk. A program díja: 195 EUR +áfa (mely tartalmazza az egész napos szakmai programot, valamint az ebédet és a borvacsorát is). Jelentkezés : http://tequa.hu/kepzesek/minosegiranyitas/auditoritapasztalatcsere/ További információ: Gedővári Dóra oktatásszervező 06202769484 gedovari.dora@tequa.eu Kedvezményes szálláslehetőséget az Anna Hotel Budapest szállodájában foglalható, a fenti rendezvényre való hivatkozással. Kérjük, részvételi szándékát honlapunkon való jelentkezéssel, legkésőbb 2019. február 20-ig szíveskedjen jelezni!

A korunkban jelenlévő társadalmi kihívások hívták életre az élethosszig tartó tanulás gondolatát, mely azt feltételezi, hogy az ember nem fejezi be a tanulást, amikor kilép a fennálló oktatási struktúrából, hanem a releváns tudás megszerzése, különféle formális és informális környezetben az ember egész életén át folytatódik. A felnövekvő nemzedéknek egyre több tudásra van szüksége a ráháruló feladatok elvégzéséhez, és ennek döntő szakasza a felnőtt korra helyeződik.

Nincs találat