chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja

 
 

Életvezetési készségek

A Cedefop 2013 óta fáradozik egy európai készségmutató – a „működő készségek” – kidolgozásán. A mutató három dimenziót vesz figyelembe: a) készségfejlesztés, b) készségaktiválás, és c) a készségkereslet és a készségkínálat összehangolása (készségmegfelelés). Ez három különböző terület, de együttesen felölelik a készségek elsajátításától a készségek munkaerő-piaci, illetve munkahelyi alkalmazásáig vezető út három különálló szakaszát.

Az Oktatási és Foglalkoztatási Minisztérium kutatással, egész életen át tartó tanulással és innovációval foglalkozó igazgatósága a 2017 októberében kezdődő tanfolyamokkal indítja útjára képzési programját. Az igazgatóság július 12. és augusztus 4. között fogja fogadni a jelentkezéseket mintegy 458 felnőttképzési tanfolyamra 90 különböző tárgyban.