chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja

 
 

Tanulási környezetek

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal EPALE Nemzeti Támogató Szolgálata, a Tempus Közalapítvány és a MellearN Egyesület közös szakmai konferenciát szervez „Hálózati együttműködések a felnőttkori tanulás terén” címmel.

A konferencia az európai és a hazai felnőttkori tanulás egy-egy kérdésköréhez kapcsolódóan mutat be nemzetközi és hazai trendeket és jó példákat.

Az idei évben először nőtt ugrásszerűen az informatikai képzésekre jelentkezők és a felvettek száma a felsőoktatásban, a jövőben több olyan program is indul, ami ezt a tendenciát tovább erősíti - hívták fel a figyelmet egy szakmai konferencián Budapesten.

 

A teljes cikk a linkre kattintva olvasható

Október 6-án tartotta közös szakmai napját az EPALE Magyarország és a Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete. A műhelymunkán Horváth Ádám (a Digitális Módszertani Központ divízió vezetője) előadásában a DOS és a Digitális Munkaerőpiac programokkal kapcsolatban a munkaerőpiac felnőttek digitális készségével kapcsolatos elvárásaira fókuszált. 

A vállalatok és az egyetemi élet összefogásának erősítésével lehet javítani az informatikai képzés minőségén; ha beválnak az idén indított programok, nem lesz miről panaszkodnunk. Azoknak, akik kiesnek az oktatásból vagy negyvenes éveikre gondolják meg magukat, sorra indulnak a rövidebb képzéseket biztosító piaci tanfolyamok.

Milyen jelentősége van a Nemzeti Képesítési Keretrendszernek (NKK)? Hogyan mérhetjük és értékelhetjük a hatását?

A Nemzeti Képesítési Keretrendszereket Európa-szerte gyorsan kifejlesztették. A legújabb eredményeket igazolja a politikai döntéshozók és szakemberek  velük kapcsolatos egyre növekvő érdeklődése.  Az esemény célja ösztönözni a nyitott és kritikai véleményalkotást az NKK jelenlegi és jövőbeli szerepéről. 

A Veronai Egyetem ad otthont 2017. június 8. és 10. között az Európai Felnőttképzés Kutatási Társaság (ESREA) következő nemzetközi konferenciájának. A felnőttképzés társadalmi, politikai vetületeire fókuszáló tanácskozás témája a méltányosság, társadalmi igazságosság és a felnőttképzés, oktatáspolitika viszonya.