chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja

 
 

Nyelvtudás

Az Oktatási és Foglalkoztatási Minisztérium kutatással, egész életen át tartó tanulással és innovációval foglalkozó igazgatósága a 2017 októberében kezdődő tanfolyamokkal indítja útjára képzési programját. Az igazgatóság július 12. és augusztus 4. között fogja fogadni a jelentkezéseket mintegy 458 felnőttképzési tanfolyamra 90 különböző tárgyban.

2016. szeptember 9-11. között immár 17. alkalommal kerül megrendezésre az ország legnagyobb nyelvtanulási lehetőségeket kínáló vására. Az érdeklődők minden nyelvtanulással, nyelvgyakorlással kapcsolatos kérdésre választ kaphatnak, sőt ingyenes próbanyelvvizsgán, bemutató órákon és különleges témájú előadásokon is részt vehetnek.

Az állam több mint 800 000 Eurót invesztál az észtek idegen nyelvi készségfejlesztésébe valamint a külföldiek észt nyelvtanulását, hogy ezzel támogassák a munkaerő piac által támasztott nyelvi igények kielégítését.

A beruházás célja az iskolai idegen nyelvi tanulmányok javítása, a nem észt anyanyelvű emberek számára az észt nyelv tanulására biztosított lehetőségek növelése és az idegen nyelvtanítási kooperáció elősegítése az oktatási intézmények között.