chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja

 
 

Vállalkozási készség és foglalkoztathatóság

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal EPALE Nemzeti Támogató Szolgálata, a Tempus Közalapítvány és a MellearN Egyesület közös szakmai konferenciát szervez „Hálózati együttműködések a felnőttkori tanulás terén” címmel.

A konferencia az európai és a hazai felnőttkori tanulás egy-egy kérdésköréhez kapcsolódóan mutat be nemzetközi és hazai trendeket és jó példákat.

A Microsoft olyan digitális érettséget vizsgáló új mutatókat jelentett be, amelyekkel a gazdaság és társadalom fontosabb szereplői felmérhetik, hogy mennyire digitalizált a működésük, hogy állnak más piaci szereplőkhöz képest.

A Microsoft Digitális Fejlettségi Index (MDFI), például a kis- és középvállalkozásoknak nyújt majd segítséget abban, hogy felmérhessék mennyire digitalizált a működésük. Ehhez egy online kérdőívet kell kitölteniük, amit a cég a hazai információbiztonsági szektor meghatározó szereplőjével, a kancellar.hu-val közösen készített.  

Az idei évben először nőtt ugrásszerűen az informatikai képzésekre jelentkezők és a felvettek száma a felsőoktatásban, a jövőben több olyan program is indul, ami ezt a tendenciát tovább erősíti - hívták fel a figyelmet egy szakmai konferencián Budapesten.

 

A teljes cikk a linkre kattintva olvasható

A novemberi fókusztéma - a felnőttkori szakképzés- részeként az EPALE írásos online szakmai beszélgetést szervez arról, hogy milyen szakmákra van igény manapság, és a felnőtteknek milyen kihívásokkal kell szembenézniük, ahhoz hogy megszerezhessenek egy új szakképesítést.

A vállalatok és az egyetemi élet összefogásának erősítésével lehet javítani az informatikai képzés minőségén; ha beválnak az idén indított programok, nem lesz miről panaszkodnunk. Azoknak, akik kiesnek az oktatásból vagy negyvenes éveikre gondolják meg magukat, sorra indulnak a rövidebb képzéseket biztosító piaci tanfolyamok.

A következő időszakban már nem a vállalkozások munkaerő-problémái vagy a technológiai fejlesztésekkel kapcsolatos kérdések, hanem egyre inkább a dolgozók, a humán erőforrás kerül a középpontba. A hosszú távú, széles körű tudás elsajátítása jelenti ma már az utat a magas hozzáadott érték előállításához, ezzel pedig a versenyképesség növeléséhez. A következő években a munkaadóknak és a munkavállalóknak egyebek mellett a tudáskompetenciák fejlesztése lesz a legfontosabb feladat.

Idén is hatalmas siker volt az IVSZ konferenciája. Összesen 450-en látogattak el a sárvári Spirit Hotelbe – vegyesen új és veterán IVSZ tagok, a digitalizációs trendekben érintett egyéb szereplők, cégvezetők és szakértők. A két nap különböző programjain 60 előadó segítette valóban természetessé tenni a résztvevők számára a digitalizációt. Olvasd el összefoglalót és nézd meg az előadásokról készült felvételeket:

A Cedefop 2013 óta fáradozik egy európai készségmutató – a „működő készségek” – kidolgozásán. A mutató három dimenziót vesz figyelembe: a) készségfejlesztés, b) készségaktiválás, és c) a készségkereslet és a készségkínálat összehangolása (készségmegfelelés). Ez három különböző terület, de együttesen felölelik a készségek elsajátításától a készségek munkaerő-piaci, illetve munkahelyi alkalmazásáig vezető út három különálló szakaszát.

Pauer László készített anyag az „elearning.co.hu" az AR Tudásmenedzsment szakmai blogján érhető el.

Megszereztél egy új képességet az elmúlt év során? Esetleg magadtól tanulmányoztál egy témát, hogy kompetensebb legyél? Malcolm Knowles szerint ahogy az emberek érnek, úgy lesznek egyre inkább önvezéreltek a képességek és a tudás megszerzésének érdekében.