chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

EPALE A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja

 
 

Forrás

A holnap digitális készségeinek kiépítése. Milyen következtetéseket vonhatunk le a nemzetközi összehasonlító mutatókból?

Nyelv: HU

Megosztotta Péter Éva Kovácsné

AZ UNESCO által közzétett jelentés a digitális készségek fejlesztését befolyásoló feltételeket vizsgálja öt nemzetközi összehasonlító felmérés alapján, amely országok lakossága különösen magas szintű digitális készségekkel rendelkezik. Ezekre az eredményekre támaszkodva a jelentés két kérdésre kíván válaszolni: mi teszi lehetővé ezeknek az országoknak, hogy a digitális készségek terén a rangsor legmagasabb szintjére kerüljenek, és mit tehetnek más országok felzárkózásra?

A felnőttek készségeit szélesebb körben a társadalmi-gazdasági tényezők, különösen az iskolai végzettség szintje határozza meg, ami az oktatás egyenlőtlensége és a digitális készségek szintje közötti kapcsolatot jelzi. A jelentés azt is mutatja, hogy a digitális készségek pozitív hatásúak vagy negatívak.

 

Forrásszerző(k): 
Simon Fau
Yasmeen Moreau
Közzététel dátuma:
szerda, 23 január, 2019
A dokumentum nyelve
Forrástípus: 
Tanulmányok és jelentések
Ország:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn