chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja

 
 

Címlap

Legfrissebb tartalom

Kiírásra került Magyarország Kormányának felhívása a köznevelési intézmények, többcélú intézmények valamint szakképzési centrumok illetve fenntartóik számára, a végzettséggel nem rendelkező, tanköteles koron túli fiatalok középfokú tanulmányokba való visszavezetése, érettségi bizonyítvány, szakképesítés megszerzésének támogatása érdekében.

 

Az Európai Ügynökség a Sajátos Nevelési Igényű Tanulókért és az Inkluzív Oktatásért által folytatott, A befogadó oktatás támogatásának megszervezése (OoP) című projekt az alábbi kulcskérdéseket vizsgálta: hogyan szerveződnek ellátórendszerek a kötelező oktatás keretében az ENSZ Fogyatékkal élő Személyek Jogairól szóló Egyezménye (UNCRPD – Egyesült Nemzetek Szervezete, 2006) értelmében fogyatékkal élő személyeknek minősülő tanulók szükségleteinek a befogadó környezetbe történő kielégítése érdekében?

A fogyatékos és megváltozott munkaképességű személyek, mint munkavállalói csoport munkaerő-piaci helyzete alapján elmondhatjuk, hogy jelentős hátrányokkal rendelkező munkavállalói csoport. Gazdasági aktivitása elmarad a nem fogyatékos és megváltozott munkaképességű lakosságtól. A legújabb statisztikai adatok szerint a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatási szintje csupán 18% körül mozog.

Dióhéjban

Az Erasmus+ 30 éve

Népszerű vitatémák

08 június 2017
by:EPALE Moderator
(en)
135 Hozzászólások
05 június 2017
by:Monika Dawid-Sawicka
(pl)
4 Hozzászólások
21 június 2017
by:Beata Ciężka
(pl)
3 Hozzászólások
19 június 2017
by:Anna Sarnacka-Smith
(pl)
3 Hozzászólások
User Default Image
13 június 2017
by:Denise Shannon
(en)
2 Hozzászólások