chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Az európai felnőttképzés elektronikus platformja

 
 

Hírek

Több mint 800 000 Eurót invesztálnak az észt munkaerőpiac nyelvi készségfejlesztésébe

30/08/2016
Nyelv: HU
Document available also in: ET EN

Az állam több mint 800 000 Eurót invesztál az észtek idegen nyelvi készségfejlesztésébe valamint a külföldiek észt nyelvtanulását, hogy ezzel támogassák a munkaerő piac által támasztott nyelvi igények kielégítését.

A beruházás célja az iskolai idegen nyelvi tanulmányok javítása, a nem észt anyanyelvű emberek számára az észt nyelv tanulására biztosított lehetőségek növelése és az idegen nyelvtanítási kooperáció elősegítése az oktatási intézmények között.

Az Oktatási és Kutatási Minisztérium nyelvi részlegének vezetője, Piret Kärtner, azt nyilatkozta, hogy a nyelvtanár szakos diákoknak és a jelenleg dolgozó tanároknak lehetőségük nyílik arra, hogy ingyen tegyenek le nemzetközileg elismert nyelvvizsgákat. „Minél több nemzetközi vizsgával rendelkező tanárunk van az iskolákban, annál megbízhatóbb lesz a nyelvoktatás minősége”, mondja Kärtner. „Az idegennyelv-tanulók és az idegennyelv-oktatók költségeit kifizetjük, amennyiben teljesítik a C1 vagy C2 szintű nemzetközi vizsgát.

Annak érdekében, hogy javítsuk azoknak az embereknek a munkaerő piaci helyzetét, akik nem beszélik a nyelvünket, lehetőséget biztosítunk számukra a nyelv gyakorlására és próbaidős foglalkoztatásban is fognak részesülni azokban a régiókban, melyekben a legnagyobb szükség van ezekre a készségekre.

Emellett támogatni kell a nemzeti és az idegen nyelvi oktatási intézmények együttműködési projektjeit, melyek célja a nyelvi készségek javítása, az integráció népszerűsítése és a lehetséges tanulási lehetőségek bemutatása a résztvevőknek.

Háttérinformációk

  • Az Innove Alapítvány fog meghirdetni egy nyílt jelentkezési felhívást.
  • Az Európai Szociális Alap 702 243 Eurót biztosít, amelyhez még hozzáadódik a nemzeti társfinanszírozás 123 927 Eurós összege.
  • A támogatott nyelvtanulási programok az egész életen át tartó tanulási stratégia részei a „Gyorsabb munkaerő piaci integráció program“ keretében.


További információk
Aire Koik
Tanácsadó
Kommunikációs osztály
7350155
info@hm.ee

Forrás:Észt Oktatási és Kutatási Minisztérium

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn