chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja

 
 

Az EPALE

Az EPALE egy tanárok, oktatók, kutatók, tudományos szakemberek, szakpolitikai döntéshozók és mindenki más olyan előtt is nyitva álló többnyelvű közösség, akik szakmai szerepet töltenek be a felnőttképzésben szerte Európában.

Az EPALE az Európai Bizottság Oktatásügyi, Ifjúsági, Sportügyi és Kulturális Főigazgatóságának (DG EAC) kezdeményezése. Az EPALE a felnőttképzéssel kapcsolatos tartalmak, többek között hírek, blogbejegyzések, források és események köré szerveződik.

Az EPALE lelke maga a közösség. A közösség tagjai a webhely funkciói, többek között a fórumok, a gyakoroló szakemberi közösségek és a megjegyzésrovatok révén kapcsolatba léphetnek a felnőttképzésben részt vevő kollégáikkal szerte Európában.  A meghatározott témakörökről a tematikus területeken találhat cikkeket és forrásokat. A Partnerkereső eszközzel projekteket kereshet meg, és szakmai kapcsolatokat létesíthet másokkal. [Ismerje meg bővebben, hogyan léphet kapcsolatba az EPALE-közösséggel].

Az EPALE határozott szerkesztési irányelveket követ, amelyek szintén a felnőttoktatás közösségére összpontosítanak. Azt akarjuk, hogy minden felhasználónk úgy érezze, örömmel látják a webhelyen, és hogy meg lehessen bízni a platformon közzétett információkban. Olvassa el a teljes szerkesztési irányelvet (PDF; 316 KB).

Napi szinten az EPALE-t a Központi Támogató Csapat irányítja, melyet 36 Nemzeti Támogató Csapat segít szerte Európából. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy Önt is be tudjuk vonni az EPALE fejlődésébe, és megkaphassa azt, amire szüksége van ahhoz, hogy naprakész maradjon Európában a felnőttképzéssel kapcsolatos fejleményekről.

Csatlakozzon most, és legyen részese Európa legnagyobb felnőttképzési közösségének!

Az EPALE-t az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség Erasmus+ programján keresztül finanszírozzák. Az Oktatásügyi és Kulturális Főigazgatósággal az eac-epale@ec.europa.eu e‑mail‑címen, vagy hagyományos levélben is felveheti a kapcsolatot:

European Commission
DG Education and Culture
Unit B2 - Schools and educators; multilingualism
J-70, 04/197
B-1049 Brussels/Belgium

Megjegyzés: Az EPALE-n megjelenő hírek, nézetek és források felett az Európai Bizottság nem gyakorol felügyeletet.