chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja

 
 

Címlap

Legfrissebb tartalom

A kortárs andragógia egyik fontos feladata, hogy kutatásokkal, módszertani eszközök kidolgozásával segítse az alacsony iskolai végzettségű, tehát az általános iskolai tanulmányait be nem fejező, illetve a munkaerőpiacon versenyképes szakképzettséggel nem rendelkező nők felnőttképzési programokba való bekapcsolódását.

11 október 2017
by Anildo Vedovatti
(hu)

Deutsch Tamás miniszteri biztos a Digitális jólét program hálózat I. országos szakmai találkozóján és a Közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése, szolgáltatási portfóliójuk bővítése projekt nyitórendezvényén kiemelte: jelenleg 1173 településen, 1415 digitális pont segíti a kompetencia-fejlesztési programok megvalósítását, és szeretnék elérni, hogy mindenki a digitalizáció nyertese legyen. Hozzátette: a fejlesztési programok végrehajtása lendületet vett, a fejlesztések azt a célt is szolgálják, hogy Magyarországon minden ember rendelkezzen digitális kompetenciákkal.

Az észt soros elnökség keretében, a CEDEFOP és a Foundation Innove támogatásával került megrendezésre Tallinban szeptember 27-én és 28-án egy nemzetközi konferencia, amelynek témája a pályaorientáció szakpolitikája és gyakorlati kérdései voltak. A szakmai program két napján 35 ország több mint 200 szakértője vett részt és együtt kerestek választ arra a kérdésre, hogy az életpálya tanácsadásnak milyen új szerepe és lehetőségei vannak a technológiai és társadalmi-gazdasági szempontból egyre nagyobb mértékben fejlődő világunkban.

Dióhéjban

Az Erasmus+ 30 éve

Népszerű vitatémák

25 szeptember 2017
by:Renata Wrona
(pl)
8 Hozzászólások
05 október 2017
by:Maximilian Göllner
(de)
8 Hozzászólások
09 október 2017
by:Tiina Tambaum
(et)
6 Hozzászólások
09 október 2017
by:Ilze Seipule
(lv)
5 Hozzászólások