chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

e-Platforma za obrazovanje odraslih u Europi

 
 

Financijska pismenost

Ministarstvo nauke Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom finansija i Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori raspisalo je, kroz pretpristupnu podršku Crnoj Gori (IPA) Poziv za podnošenje inovativnih projektnih ideja u privrednom, akademskom i civilnom sektoru. 
Dr Darko Petrušić, generalni direktor Direktorata za naučno-istraživačku djelatnost u Ministarstvu nauke, predstavio je na današnjoj konferenciji poziv pod nazivom “Kolaborativna grant šema za inovativne projektne ideje”, u vrijednosti od million eura.


Ministarstvo nauke objavljuje JAVNI POZIV nevladinim organizacijama za predlaganje predstavnika/ce za člana/cu Komisije za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u 2019. godini u oblasti jačanja sinergije između nauke i ekonomije.

 

Privredna komora Crne Gore u saradnji sa firmom TPA Srbija, u četvrtak, 15. novembra 2018. godine, organizuje seminar, u prostorijama Privredne komore Crne Gore (Novaka Miloševa 29/II, Podgorica) sa početkom u 10:00 sati, na temu:„Primjena pravila o transfernim cijenama“.

Seminar je namijenjen vlasnicima, direktorima, rukovodiocima sektora finansija, računovođama, poreskim savjetnicima, zaposlenim u sektoru finansija i svima koji žele da se upoznaju sa pravilima o transfernim cijenama. Predavači na seminaru će biti Ana Perović i Mirela Arsić.

Na tržištu je dovoljno kurseva koji vas uče tome da su društvene mreže sjajan alat za promociju i kolika je njihova važnost. To smo već svi apsolvirali. Danas nam je potrebno mnogo više od osnova poznavanja društvenih mreža i moramo biti svjesni da nije dovoljno samo to što smo naučili vodeći naš lični profil na bilo kojoj društvenoj mreži. Baš zato je na osnovu iskustva koncipiran kurs koji će odgovoriti na sva pitanja i na najjednostavniji način naučiti vas svim cakama vođenja Facebook stranica i Instagram profila.

Na ovom kursu ćete, između ostalog, naučiti:

 

Privredna komora Crne Gore u srijedu, 14. februara 2018. godine, organizuje seminar, u prostorijama Privredne komore Crne Gore (Novaka Miloševa 29/II, Podgorica) sa početkom u 09:00 sati, na teme: „Izmjene Zakona o porezu na dobit pravnih lica i uticaj na finansijsko izvještavanje” i „Primjena poreske stope PDV- a 21%”.

Svi znamo koliko je bitno upravljanje ličnim budžetom, posebno što živimo u dinamičnom, potrošačkom društvu, koje nas tjera da što više trošimo.

O tome kako odoljeti svakodnevnim izazovima, kako planirati i upravljati ličnim finansijama te kako uspjeti u štednji, biće tema specijalne radionice koju će 17. februara u Podgorici održati finansijska konsultantica iz Beograda, Karolina Herbut.

Ona već ima veliko iskustvo u finanasijskom konsaltingu pravnih i fizičkih lica pa će Vam njeno znanje biti od velike koristi.

Cijena kursa iznosi 65 eura.

U Podgorici će se 17.februara od 11:00-16:00 časova održati radionica na temu „Upravljanje ličnim finansijama“. O tome kako odoljeti svakodnevnim izazovima, kako planirati i upravljati ličnim finansijama te kako uspjeti u štednji, na radionici koja će se održati u hotelu „Podgorica“ govoriće finansijska konsultantica iz Beograda, Karolina Herbut.

Vrlo je važno na vrijeme identifikovati i analizirati rizike sa kojima se organizacija susrijeće i upravljati njima kako bi se izbjegli ili ublažili njihovi nepovoljni uticaji u budućnosti, ocijenjeno je na seminaru „Upravljanje rizikom modernog poslovanja“, održanom u Privrednoj komori Crne Gore.

Savjet za migraciju ulaganja i Privredna Komora Crne Gore 20. jula 2017. godine u Hotelu „Hilton”, sa početkom u 14.30 sati, organizuju radionicu o planiranom Posebnom programu ulaganja u našu zemlju. Riječ je o Programu koji podrazumijeva investicije u privrednu djelatnost kojim će se doprinijeti ekonomskom razvoju države, ulaganja u nekretnine ili uplatu novca na posebni račun državnog budžeta, na osnovu čega investitor može steći crnogorsko državljanstvo.

Nema podudaranja rezultata
Srijeda 27 Ožujak 2019, Slovakia

leTalk | Tajomstvo úspechu Tomáša Baťu (interaktívna prednáška)

“Co chceš, můžeš“ –T.Baťa

Počas marcovej interaktívnej prednášky leTalk sa sústredíme na fenomén Tomáša Baťu. Spoločne objavíme a zameriame sa na podnikateľské princípy a filozofiu tejto celosvetovej podnikateľskej osobnosti, objavíme tajomstvo jeho úspechu... Počas prednášky lepšie spoznáte osobnosť Tomáša Baťu, jeho podnikateľské začiatky, úspechy i neúspechy, ale hlavne jeho podnikateľské princípy a prístupy, ktoré podmienili rast fenoménu Baťa a stoja za jeho úspechom.

Čo sa na prednáške dozviete:

Ponedjeljak 1 Srpanj 2019 to Srijeda 3 Srpanj 2019, Spain

EDULEARN19 (11th annual International Conference on Education and New Learning Technologies)

You are invited to join the 11th edition of EDULEARN (11th annual International Conference on Education and New Learning Technologies) that will be held in Palma de Mallorca (Spain) on the 1st, 2nd and 3rd of July 2019.

This conference will be the best opportunity to present and share your experiences in the fields of Education and New Learning Technologies in a multicultural and enriching atmosphere.

Every year, EDULEARN brings together over 800 delegates from 80 different countries.

There will be 3 presentation formats: Oral, Poster or Virtual.

Četvrtak 27 Prosinac 2018 to Četvrtak 28 Veljača 2019

Convocatoria Erasmus+: Alianzas para las competencias sectoriales 2019

El objetivo de las Alianzas para las competencias sectoriales es hacer frente a la falta de capacidades con respecto a uno o más perfiles profesionales de un sector específico.

Ponedjeljak 18 Svibanj 2020 to Petak 22 Svibanj 2020, Croatia

Erasmus+: Efficient & Effective Project Management for EU funded Projects - Split

The ‘Efficient & effective Project Management for EU funded projects’ (PMEU) is a masterclass course that equips all those involved in the management/coordination as well as all those responsible for the technical and financial progress on behalf of their institutions with the required knowledge and expertise in dealing in an efficient & effective manner with the management of EU funded projects.
Nema podudaranja rezultata
Nema podudaranja rezultata