chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

e-Platforma za obrazovanje odraslih u Europi

 
 

Građansko obrazovanje

Pridružite se zajednici EPALE od preko 51,000 stručnjaka za obrazovanje odraslih kako biste ocjenjivali, komentirali i pridonosili! 

 

Dragi EPALE kolege,

 

Od ožujka do svibnja, naš tematski fokus je građansko obrazovanje gdje istražujemo važnost građanskog obrazovanja za stvaranje odgovornog društva te učimo odrasle kako biti više kritički svjestan trendova u društvu.  

Ne zaboravite redovito posjećivati platformu EPALE zbog novog sadržaja o građanskom obrazovanju od ožujka do svibnja! 

Od 25. do 28. veljače zajednica EPALE je organizirala online događanje za skupljanje primjera dobre prakse iz digitalnog obrazovanja za odrasle. Imali smo različite doprinose širokog spektra stručnjaka iz obrazovanja odraslih iz preko 20 europskih država.  Zahvaljujemo svima na podjeli neprocjenjivog doprinosa zajednici EPALE!

Pročitajte ovaj članak koji sadrži sažetak tema, alata, programa, projekata i ostalih dokumenata koji su se dijelili tijekom događanja.

 

Blog objave

Obrazovni aktivist se bori s diskriminacijom u obiteljskoj nevladinoj organizaciji  (EN)

EPALE tematski koordinator Markus Palmén intervjuirao je studenticu obrazovanja odraslih  Andrea Kutlikova o obrazovanju nevladine organizacije NGO Kalab koju je osnovala zajedno sa svojom obitelji.

Postati aktivnim građanima: Kako možemo naše modele obrazovanja odraslih učiniti više inkluzivnijima? (CS, DE, FR, HR, HU, PL)

Prof. Pirkko Pitkänen i Dr. Amalia Sabiescu podjelili su svoja mišljenja o projektu EduMAP i o tome kako obrazovanje odraslih može pomoći u integraciji ranjivih odraslih osoba.

Promicanje tolerancije i razumijevanja – jedinstvena uloga obrazovanja odraslih (BG, CS, DE, ES, FR, HR, HU, LV, PL)

EPALE tematski koordinator Andrew McCoshan razmotrio je ulogu koju bi obrazovanje odraslih moglo imati u promicanju vrijednosti slobode, pluralizma i nediskriminacije. 

 

Novosti iz cijele Europe

 

Ožujak je bio zauzet mjesec u sektoru obrazovanja odraslih diljem Europe:

 

Pridružite se sada!

Ne zaboravite se registrirati na platformu EPALE kako biste podijelili svoje mišljenje na objave. Pridružite se sada i postanite dio zajednice od preko 51,000 stručnjaka u obrazovanju odraslih.