chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

e-Platforma za obrazovanje odraslih u Europi

 
 

Početna

Novosti

Obrazovanje odraslih je od samih svojih početaka bilo usmjereno na jačanje znanja i vještina kod osoba kojima su one potrebne za svakodnevni život, za rad ili sudjelovanje u životu zajednice. Tome su služila Pučka sveučilišna predavanja koja je 1907. pokrenuo Albert Bazala, različiti oblici obrazovanja u Školi narodnog zdravlja koju je pokrenuo Andrija Štampar te niz drugih aktivnosti stogodišnjoj tradiciji hrvatskog obrazovanja odraslih.

Unapređivanje metoda poučavanja je stalni proces u svim dijelovima obrazovnog sustava. Doduše nešto što se može činiti kao novo, već se koristilo prije 30 ili 40 godina. Iskustvo Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu je pokazalo da su neke metode kroskurikularne nastave i aktivnog sudjelovanja polaznika korišteni prije 70 godina u glazbenom kompendiju ili početkom 1960-tih godina u tečajevima o suvremenoj umjetnosti. Dugogodišnja iskustva u obrazovanju odraslih su bila podloga za razvoj specifičnih metoda poučavanja osoba treće dobi.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih objavila je novo izdanje newslettera EPALE Hrvatska. U newsletteru možete pročitati o proteklom Tjednu cjeloživotnog učenja i EPALE-u, kao i svim ostalim aktivnostima provedenim u sklopu projekta EPALE u posljednjih nekoliko mjeseci. U newsletteru smo izdvojili i najzanimljivije nove sadržaje dostupne na EPALE-u, kao i nove mogućnosti dostupne na platformi.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih objavila je novo izdanje newslettera EPALE Hrvatska. Newsletter sadrži ključne informacije o proteklom Tjednu cjeloživotnog učenja i EPALE-u, kao i svim ostalim aktivnostima provedenim u sklopu projekta EPALE u posljednjih nekoliko mjeseci. U newsletteru smo izdvojili najzanimljivije nove sadržaje dostupne na EPALE-u, kao i nove mogućnosti dostupne na platformi.

Hrvatska pripada zemljama s visokim udjelom starijeg stanovništva: 17,7 % stanovništva starije je od 65 godina (Državni zavod za statistiku, 2016.). Kroz zdravstveno-socijalnu politiku i mirovinski sustav nastoji se pružiti adekvatna društvena skrb u zadovoljenju njihovih primarnih potreba (Socijalni plan Grada Zagreba, 2014. – 2010.).

13 Prosinac 2017
by Ognjen Piljek Žiljak
(en)

Ukratko

30 godina programa Erasmus+

Najbolje rasprave

15 Studeni 2017
by:Zsolt Vincze
(en)
78 Komentari
User Default Image
17 Studeni 2017
by:Ewa Maria Grzesiak
(pl)
12 Komentari
User Default Image
16 Studeni 2017
by:Aldis Lazda
(lv)
6 Komentari
User Default Image
25 Studeni 2017
by:Monika Mużyło
(pl)
5 Komentari