chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

e-Platforma za obrazovanje odraslih u Europi

 
 

Početna

Novosti

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Milan Mataruga učestvovao je na 3. zajedničkoj naučnoj konfernciji o Zapadnobalkanskom procesu/Berlinskom procesu koja je održana u Parizu od 14. do 16. juna 2017. godine .

 

Konferenciju je organizovala Francuska akademija nauka, u saradnji sa Njemačkom akademijom nauka „Leopoldina“.

 

Zajednički istraživački centar Evropske komisije, u ime Generalnog direktorata za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju je u januaru 2015. godine pokrenuo Studiju o preduzetničkoj kompetenciji (EntreComp). Jedan od glavnih ciljeva EntreComp-a je da se razvije zajednički konceptualni pristup, koji bi mogao da podstakne razvoj preduzetničke kompetencije na evropskom nivou. 

Na osnovu člana 112 stav 2 Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju („Službeni list RCG“, br. 64/02, 31/05 i 49/07 i „Službeni list Crne Gore“, br. 45/10, 45/11, 36/13, 39/13 i 44/13), na predlog Centra za stručno obrazovanje, Nacionalni savjet za obrazovanje donio je Odluku o izboru programa stručnog usavršavanja nastavnika za školsku 2018/2019. godinu.

SOS telefon Podgorica u saradnji sa Ministarstvom sporta sprovodi projekat "Jačanje aktivizma mladih  u prevenciji rodno zasnovanog nasilja" sa ciljem da osnaži mlade da djeluju u borbi protiv  nasilja na svim nivoima stvarajući  mehanizme koji mogu garantovati izgradnju pozitivne prakse.

 

 

FORS Montenegro je danas u Multimedijalnoj sali IPC Tehnopolis organizovao radionicu o profesionalnom savjetovanju u cilju pružanja relevantnih informacija o načinima traženja posla i trenutnoj tražnji na tržištu rada, razvoja praktičnih vještina u pisanju radnih biografija i motivacionih pisama, kao i razvoja samopouzdanja i pružanja savjeta i uputstava o tome kako se adekvatno predstaviti potencijalnim poslodavcima. Radionicu je vodio Srđan Vukčević, biznis trener i osnivač kompanije Blue Coach.

Ukratko

30 godina programa Erasmus+

Najbolje rasprave

20 Srpanj 2017
by:EPALE Moderator
(en)
5 Komentari
21 lipnja 2017
by:Beata Ciężka
(pl)
4 Komentari
30 lipnja 2017
by:Daria Sowińska-...
(pl)
3 Komentari