chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

e-Platforma za obrazovanje odraslih u Europi

 
 

Vijesti

REKOM II konkurs za podršku projekata OCD

13/05/2019
Jezik: HR

 

Centar za građansko obrazovanje (CGO), u ime projektnih partnera, u okviru projekta Aktivizam civilnog sektora za pomirenje u regionu bivše Jugoslavije – podrška REKOM-u, objavljuje

                                                  DRUGI KONKURS

                 ZA PODRŠKU PROJEKATA ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA

                                  U SJEVERNOJ MAKEDONIJI I KOSOVU

Možete predati svoje prijedloge projekata, koji treba da doprinesu jačanju perspektiva za pomirenje u regionu kroz utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima, uključivanje civilnog društva i šire javnosti u napore usmjerene ka pomirenju i pamćenju, kao i podršci Inicijativi za REKOM. Vaše prijedloge morate dostaviti na engleskom ili lokalnom jeziku, do 30. maja 2019, a o rezultatima konkursa ćete biti obaviješteni okvirno do 15. juna 2019. Nakon objavljivanja rezultata slijedi potpisivanje ugovora. Projektne aktivnosti moraju biti završene do 31. decembra 2019.

Za prijavu na konkurs, potrebno je ispuniti:

Prijavni formular: http://media.cgo-cce.org/2019/05/MNE_RECOM-II-Application-form.docx 

Formular za budžet: http://media.cgo-cce.org/2019/05/MNE-RECOM-II-Budget-template.xlsx .

Prije popunjavanja ovih formulara, pročitajte detaljne instrukcije – http://media.cgo-cce.org/2019/05/MNE-RECOM-Guidelines-II.pdf .

Prijave (popunjen prijavni i formular za budžet), zajedno sa potrebnom pratećom dokumentacijom za Konkurs, treba poslati na adresu: recom.call@cgo-cce.org , sa predmetom ‘Prijedlog projekta u okviru poziva Aktivizam civilnog sektora za pomirenje u regionu bivše Jugoslavije – podrška REKOM-uEuropeAid/154870/DH/ACT/Multi’. U slučaju nedoumica, dodatne informacije možete dobiti slanjem pitanja na recom.call@cgo-cce.org, najkasnije do 20. maja 2019.

Ukupni budžet koji je opredijeljen za podršku projektima je 100 000 EUR, pri čemu je minimalni iznos po odobrenom projektu 3 000 EUR, a maksimalni 4 000 EUR.

 Projekat ‘Aktivizam civilnog sektora za pomirenje u regionu bivše Jugoslavije – podrška REKOM-u’ sprovodi Fond za humanitarno pravo iz Srbije, Centar za građansko obrazovanje (CGO) iz Crne Gore, DOCUMENTA – Centar za suočavanje sa prošlošću i Inicijativa mladih za ljudska prava iz Hrvatske, Fond za humanitarno pravo sa Kosova, Udruženje Tranzicijska pravda, odgovornost i sjećanje u Bosni i Hercegovini i Centar za istraživanja i kreiranje politika iz Makedonije.

Koalicija za REKOM http://recom.link/sr/  zalaže se za osnivanje REKOM-a – Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava počinjenih na prostoru bivše Jugoslavije od 1. januara 1991. godine do 31. decembra 2001. godine.

Projekat Aktivizam civilnog sektora za pomirenje u regionu bivše Jugoslavije – podrška REKOM-u podržava Evropska Unija.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn